[.........]

sebut pasal LOVE...dia lah yang paling cun..sape lg kalo bukan Jeniffer Love Hewitt..name pun love, mmg dia lah tepaling temantap... Title yang agak xbleh blah sbenarnye..tpi mencube juge untuk write sumtin about this sbb aku da borin dgn sikap cover line sesetengah masyarakat beberapa tempat yang aku pernah bermastautin suatu kartika dahulu..LOVE is CINTA adalah satu tajuk muvi yang penah aku dgr dulu tpi xpenah tgk la (JUJUR)..sebut je cinta sume akan jadi poyo sbb sume akan cover line je,xnk di label jiwang jika berdiskusi pasal ini..xtau kenapa..mungkin sudah di momokkan dlm mayrakat melayu sejak zaman hang tuah lagi..mungkin hang tuah pun same dengan je, cover line semacam..xtau di mana silap nye aku turut terjebak sama..hahahaha..aku same dgn gak ngan hang tuah... Cinta boleh jadi mcm2.....xtertakluk kepda sesama manusia je...tuhan?itu yang utama,sepatutnya..boleh jadi cintakan haiwan,cintakan sesama jenis,cintakan diri sendiri dan macam2 lagi...so,knape nk cover2 line lak kan?...common gila khinzir la bende2 mcm ni...setiap orang akan lalui nye, telah or sedang or berhasrat untuk melaluinye.... penat la aku tgk gelagat manusia2 jenis mcm ni..bajet hero la kalo xjiwang???ek eleh..Marilyn Manson pun bercinta...Ozzy Osbourne pun ade anak..hero tuuuuu beb... cinta itu fitrah..hahaha..terima sajalah ayat aku itu ye...jgn sampai ia menjadi fitnah sudeeee... dah..ngantok dah... renungkanlah ayat di bawah..caya weh ayat ni...selamat malam dunia...
"Dan sudah menjadi sunnatullah, seseorang tidak akan dapat melihat dengan jelas dan tepat apabila sesuatu objek berada terlalu hampir dengan matanya… perlu dijauhkan sedikit, barulah segalanya dapat dilihat dengan lebih jelas dan nyata"-PAHROL MOHD JUOI


anda rasa? 

4 Response to "[.........]"

  1. Yonggu Says:

    Jaja berbicara pasal cinta.. x leh blah..

    pasal cover line, klu ngaku x couple padahal couple tu mmg kin panas la.. tapi klu stakat mau tunjuk2 kat org pasangan tu bahagia indak bek x payah.. Nurul ng Ajai yg dulu mesra konon2nya tu pon bercerai gak..

    hehe.. sekadar diskusi..

  2. Aizat Si Lipan Says:

    jgn brcinta dgn hubungan sejenis dah la~pesanan dr jab. khidmat masyarakat!

  3. Jaja Jeng Says:

    kepada para pengomen..i no komen..hahaah

  4. Jaja Jeng Says:

    kepada para pengomen..i no komen..hahaah