Aku Bukan Gay!

From OBE blog...
aku nk kongsi kepada sape sape yang singgah kat cni...

p/s : Thanks Obe..hehe..



anda rasa? 

[ Ke Sunway Pyramid ]

Seumur hidup aku, boleh bilang dgn jari tangan kanan brape kali aku ke Sunway Pyramid..betol!termasuk semalam baru 3 kali..pertama sekali aku masuk nk main game kat dia nye arked tapi xjdi langsung g tgk dorang dorang ni main boling, second time g jalan2, third time semalam aku nk masukkan duit untuk ahli majlis tertinggi keluarga Ariffin bersekutu, iaitu penasihat kewangan aku yang nombor-3, Cik Haslinda Ariffin, merangkap kakak sulong aku..hahaha...oh silap,dia bukan berpangkat Cik lg, sudah berpunya, ank dah 3 jang..Oh ye ahli keluarga Ariffin memang merancang pembangunan keluarga mereka..lol..

Dengan selamba aku masuk tempat parking sunway pyramid....mencari ruang kosong untuk memarkir kereta Inspira yang di beli 2 tahun lepas...Damn Full House!!!..celaka, ape benda dorang ni wat sempena maal Hijrah semalam?????Sunway???nooo...Nampaknye hanya aku yang berniat baik,bank-in duit...

Sampai di Maybank nye self service terminal..sekali lg aku mencarut panjang...Ramai nye yang tgh Q nk masukkan duit...hampeh, ATM sebelah ni bukan main kosong...biasa nye ATM yang kne beratur, ini CDM plak, aku layankan shja, sambil mencuci mate tgk amoi2 yang lalu lalang, itu baru amoi yang lalu lalang, adik Drogba pun ada jgk weii...Rase mcm kat Afrika Selatan je..setelah sejam,akhirnye giliran aku sampai untuk menggunakan mesin CDM. ok selesai!Alhamdulillah,transaksi aku berjaya...

Selepas itu aku menuju ke orange atrium berjumpa dgn kekaish hati pengarang jantung di Nichi..hehe..style x?rofl..Dan masukla aku ke kedai tersebut...Rambang mate tgk baju baju perempuan wei..Ape yang menarik perhatian aku adalah model model yang xbernyawa di kedai tersebut..sungguh menarik hati la...hehehe...tgk gambar di bawah..menarik kan?

Di kala aku tgk patung ni, baru aku terfikir kenapa demikian rupe sifat dan paras rupa patung ni...di pakaikan baju, skirt dan aksesori mcm gtu..."KALO KO XSLIM MACAM AKU NI, JANGAN HARAP LA KO NK MUAT BAJU MACAM AKU PAKAI NI HA, KALO KO TAU SAIZ KO TU BESAR PEGI JE FOS DEPAN KEDAI NI ABIS CITE, XPAYAH SUSAH PAYAH NAK CARI KAT KEDAI NI"....cilakak!...

p/s: aku sayang orang yang tgh menilik cardigan tu ha..

anda rasa? 

[ Gara gara 5's ]

Sudah lama tidak mengupdate blog ni.....haha...tidak lain tidak bukan kerana malas menjelma hari hari...lgpn diri sendiri agak busy dengan perkara perkara duniawi...begitu juga ukhrawi..hehe...balance!kata aku...sempena dgn tahun baru kalendar islam, selamat tahun baru hijrah 1432 (kalau aku xsilap) kepada mereka yang menyambut nye....sambutlah dgn penuh rase syukur kepada yang PATUT...yang xpatut tu letak letak la kat tpi dulu..karang2 sambung la ye....

5's???..
namo rima tu boh????..
kepada mereka yang xtau, sila google..xpun kalo malas sgt aku letak link kat cni dan yang paling penting kne la bace, jgn tenung je john....
5's for dummies..

Company yang aku tgh on job sekarang ni mengamalkan unsur unsur 5's yang agak berkesan..Mula mula menjadi pre-staff company ni dulu, aku agak kagum dgn dia nye perlaksanaan ..evrything is fucking label dude...everywhere!its was fucking systematic...biasala, kalo dah kilang tersebut di pacu dgn orang mata sepet isap rokok xsampai stengah batang pastu buang rambut konpem lurus nye cakap bahasa inggeris mcm cakap bahase urdu dan aweks2 di sana cute mcm maria ozawa, perlaksaan system ini pasti sukses la...

Aku bukan nk promote company aku kot!!tpi aku nk kongsi 2 gambar yang aku sendiri tangkap di dalam tandas lelaki tingkat 1 department Research and development..kepada penggemar tandas berkenaan....TERIMALAH HAKIKATNYA YE!..shit!...

Btol..di ctu pun ada label, agak mengganggu sebenarnye...serius shit aku bercakap benar...sila scroll ke bawah ye jang...


P/S : dayyummm..dgn jujurnye aku xpernah melepaskan nature's call di mangkuk ini....

anda rasa?