[ Quote Bersama Jaja JoaQuin ]

"JIKA kau memancing ikan
dan ikan itu telah tersangkut pada mata kailmu
janganlah engkau terus membuangnya ke dalam laut semula
kerana ia mungkin sakit oleh bisanya mata kailmu
dan mungkin akan menderita sepanjang hidupnya.."


thanks aman

anda rasa? 

[ Nama Saya Yusrizal Ariffin ]


Hati,
Satu hati untuk semua materi,
Satu hati  untuk semua situasi,
Satu hati nanti kembali pasti,

Jika gembira hati itulah,
Jika beriman hati itulah,
Jika bercinta hati itu jugalah,
Terlalu banyak perkara untuk satu hati,
Barangkali hati itu jugalah yang akan terluka nanti….

Hati,
Hanya Aku Tiada Ia,
Perginya hati kini,
Membawa diri,
Mengadap Illahi.

-          10th June 14, 2010      –

p/s: Also credited to Saudari Hana-Aecha (gua cilok ayat dia sket...hehe...)

anda rasa? 

[ Perjalanan Menongkah Akhlak Puteri Kabus ]



Wahai si puteri,
Hari ini seorang diri,
Mana perginya engkau punya 'laki',
Mata melihat tanpa berkelip, rezeki,


'Dik, Dunhill sebatang lagi!',puteri bersuara lagi,
Disedut dan dihembus dengan berani,
Lalu Si Puteri berlalu pergi,
Berkasut tumit tinggi 3 inchi,
Aku terkontang kanting disini,

Setiap hari,
Berjumpa lagi,
Besok hari pasti,
Puteri kabus masih di sini.


10 Jun 2010
-Quin-

p/s : Epi besday my dear friend, Mohd Hafizul Izwan...

anda rasa? 

[ Kahwin ]

June 6, 2010 Sunday, June 06, 2010 karya - karya Jaja Jeng 0 CoMMEnT
Ramai sungguh kawan kawan yang akan berkahwin ataupun bertunang bulan June ni. Di harapkan kamu semua kekal bahagia hingga ke akhir hayat. Maaf kerana tidak dapat menghadirkan diri ke undangan kalian kerana keadaan sekarang yang tidak mengizinkan. Ape pun doa buat kalian sentiasa di iringi.

Selamat melangkah ke alam yang paling akhir dalam fasa kehidupan, iaitu fasa alam rumah tangga. Itu pendapat aku, pendapat korang semua ada yang boleh di ambil kira, ada yang k.i.v je. Andai kalian tersilap langkah, undurkan ke belakang buat seketika.
 
Post yang kedua pasal kahwin. Tiada apa yang menarik. Saya juga belum kahwin. Masih single. Masih menanti. Mungkin belum bersedia. Suatu hari nanti, pasti..


nota kaki : Cane nk kawin, bgn pagi pun terpaksa..ayat abg karim stoner..


 Rajah : Nasib RM, kalau DOLLAR.??







anda rasa? 

[ GAY = Good As You]

Sunday, June 06, 2010 karya - karya Jaja Jeng 0 CoMMEnT
*JoaQuin like this!!!!!!!!..Click...

Ini adalah entry yang pertama aku pasal gay...haha..
Jangan ragu - ragu tentang status aku...
aku masih straight seperti sedia kala...

 *semoga taktik ini berkesan untuk mendapat hit kat enjin carian google..korang jangan tanya kenapa!Cuba berfikir seperti bdk2 yang kantoi dalam Vista Angkasa, anda akan tau apa yang dorang cari di google..haha..

*Aku mengaku gay atas dasar hiburan semata - mata, aku bukannya Saiful!..Untuk menceriakan hari hari kawan kawan ku yang stress sahaja, jika lepak di kedai kopi topik gay pasti membuatkan orang di sekeliling xkering gusi, macam macam pendapat boleh di dengari..

*Dengan mengaku gay aku terasa menghampiri perasaan yang super hensem, bajet Cool dan boleh mengelak dari perempuan yang cantik..haha..

*Kepada gay yang jatuh cinta dengan aku, maafkan aku kerana kisah cinta kita berkhir di sini sahaja, aku pilih jalan yang mengikut tabii, jalan engkau ada aku kisah..

*Bagi yang annoying dgn perbuatan aku, memang itulah tujuan nya, itu bermakna aku telah berjaya mencapai tujuan..at list aku mencapai..

Rajah : matlamat menghalalkan cara.




p/s : Prince Of Persia stylo abis....



anda rasa? 

[ F.Y.I ]

aduhhhh...
Ingat nk update..
tpi bahan dalam HP gua la bro...
terpaksa delay sket...
CABEL hp gua yang power tu hilang...
lelah aku cari semalam...
kalo dah jumpe nti gua update...







p/s:terasa nk pakai Iphone 4 generation..stylo...

anda rasa?