..[..muhasabah diri..]..

assalamualaikum bg yang iye, salam sejahtera bg yang tidak....hajime mashte bg yang peranakan Jepun..anneyong-haseyo bg yang Korea, utara ataupun selatan...bgi yang AMAREKA, elo boh,wat nate apo tuh....walau ape pun anda...tetap lah menjdi anda di mane jua anda berada...jdilah dri sendri..jgn hipokrit...hipokrit tdak akan di terime pakai oleh msyarakat sekeliling anda, walaupun anda sememangnye hipokrit, jgn cube menonjolkannye pada public...kadang kala anda harus bersikap lebih 'plastik' di dalam masyarakat untuk menjage, mem'protect' status ataupun standard ataupun ape2 kepentingan di dlm sekolompok manusia yang bertamadun.....begitulah rutin harian insan biase..."nk terime atau tidak bolos saje dinding itu",itu kate zizan dlm rancangan nye...aku kate..aku xkan kate!.. entry kali ini adalah berkenaan dgn masalah yang di alami oleh remaje yang xde awek mcm aku..ha2..yang ade awek pun same dgn je pun..malah yang dah kawin pun same jugak..yang kawin dua, apatah lg...kaum hawa?dah same naik dah skng..artis?lebih teruk lg...jikalau tiada golongan ini, maka cikgu disiplin kat sekolah akan xde keje...atlis bleh men kejar2 ngan student.... tahun ini 2009!...sudah 7 tahun rupenyer...sudah 7 kali belanjawan, sudah 7 kali berpuasa di bulan ramadhan...af pun dah 7 kali kot...7 kali sambut krimas...7 kali chinese new year dan 7 tahun juge perjalanan aku mengejar sebuah cinta yang abadi tidak kesampaian..ha3..yg last tu tpu jeh!..=P..kerajaan menaikkan harge rokok setiap tahun rasenye..mereka beranggapan golongan perokok adalah golongan yang kaye.."mmpu beli satu semesta",itu kate Too Phat...dlm tempoh tujuh tahun dah byk kali cubaan satu, dua , tiga untuk mengurangkan jumlah pengambilan nikotin yang di ambil sehari-harian...tpi xberjaye...semakin parah...setakat menanam tebu di pinggir bibir je la...cube google cane nk stop smoking...bermacam2 care yang ade...satu pun xmnrrik bg aku..aku lebih tertarik untuk men google mende lain...contoh nye mencri edu jurnal dan etc..kenaikan harge rokok agak mmberi impak kepada perokok...tpi masih gak..wat derk je..kongo je.. 7 tahun!!!!..kalo aku da kawin..aku rse anak aku yang paling sulong sudah berumur 5 tahun...haha...kalo anak aku lelaki,"abah, aiman nk basikal, nti abah belikan basikal ye,kawan aiman sume dah ade".....itulah di namekan imaginasi..ape barang basikal..."nah abah bg gitar fender nih, jdi cam Steve Vai, jdi cam dia, pro gitar solo"..aku sure dia xkisah..kalo yang perempuan,"mama, along nk beli barang make up,nk comey mcm mama..abah kate mama comey,sebab tu dia kawin nga mama"..ape barang beli make-up.."nah mama belikan along raket squash, jadi cam Datuk Nicol David,dia player squash top dunia...FYI,mama jual mhal dulu, abah ko tu yang tergile2 kan mama..padan muke die..tpi las2 mama sayang dia jgk..".....tpi apakan daye..7thun penuh dgn gelumangan nikotin dan tar shje... aku rase sudah tibe masenye untuk sedikit serius untuk merealisasikan harapan aku ini...kepada kawan2 seangkatan dgn aku..jomla kite brhenti ramai2...kite boikot produk tembakau..biarlah lembage tembaku malaysia bankrap je trus..kepada yang sudah berjaye, berkongsilah tips dgn rakan anda...xpun tulis buku pasal pengalaman anda menjauhi produk tembakau ini..kalo laris dapat royalti, dapat duit..perghhh!...duit tu... aku ade seornag kawan ataupun teman di cni yang berjaye mengatasi ketagihan itu..tahniah kepada yang terlibat...aku percaye 50 % dripada usahanye itu adlah keazaman dri sendri..yang selebihnye adalah dri keyakinan yang di berikan oleh orng yg rapat dgnnye...tahniah kepada orang2 yang terlibt..anda sume adalah hero...kredit kepada mereka.... persolannye di mnakah aku hendak mencri 50 lg tu?... aku xksh... wat ilek je... ilek lg... ilek2... ilek punye ilek.. dah 7 tahun...sesalan mule terase..."sesalanku"..ezlyn slalu berkate begitu.. "SPERMA perokok x subur!!!!!"...tepat ke dahi nmpknye kate2 itu,"headshot!"..... mne aku nk cari baje?!!!... walau ape pun....niat itu masih ade...kate orng,pasang niat itu sudah cukup baik... dah dpt pahale..cume mnunggu perlaksanaan shje..doa2kan la wahai teman2ku...=D... p/s : better late than never!!!!!!...chow...

anda rasa? 

...[..her-story..]...

she's wearing her favourite orange long sleeve t-shirt tonite.a gift from her ex, "i love you" he use to told her that...the i love u thing is so cheap when the relationship is about to start, of course... and for 3 years, that 3 word adorne her every single day. why would he lie, he love her so dearly... neither place nor time can ever change that. she was wrong....'i love you very much dear!'...but still...poor her... they are going out tonite, with her best friend and a short-term relationship friend.she let out a little gigles when thinking about tonite, they have been known each other for almost several years now, but they rarely speak to each other, she wonder how his voice would sound like.... he look a decent person, based on her observation.A kind and soft-spoken person from what her friend had told her...(yeah!that guy really a descent person!!...i knew him oredy lol..=P) she hardly say a word during dinner, too shy maybe.the first impression are crucial, she knows that. and if he give her a chance, she would show him that she are perfect for him. she had bottle her feelling too long.she had plan up sort of conversation with him but now... her mind are blank..speechless!everything she plan jz go away..no sign..oh no!.. out of the blue, her best friend pinch her and she scream 'ouch!'..ahhh..the atmosphere truoble her a bit...wake her up from dreaming in the middle of dinner!..Wat the heck..tgh dinner pun bleh tdo gak ke.. he look at her and she look back... their eyes met for the first time... a sudenly blood rush to her head... her cheek blushing.she look down.her cheek are red spontanoesly...Adrenalin!........"hahahahaha....".. her friend laugh... and she didnt think the situation are funny enough to make her to join the laughter, some said its best medicine...its hurt!.. she look back at him, he smile with such charming and kind eyes...she shocked+freeze..=P '....am i falling in love again?the broken heart whispered....'..after everything that happen recent, she cant afford to have somebody in her heart anymore...the wound still mark...the sadness still surrounded her...her X still..arghh!!!...enough abt the word X..damn X..X only an algebraic term..she whispered... 'hee..'..a fake, sweet little smile, from her lip......and from her eyes that never lie,force to make her look happy!.... a smile that will end everything happen that nite... a smile that she wouldnt forget for her entire life. a smile of frustration and devastating.... a smile that deserve a second chance.... a smile that only concern about the X-word!!!!... she admit it....=D... p/s....ini hanyalah imaginasi penulis!!!!jgn cube jadikannye sebagai isu berbangkit dalam 'mesyuarat community'....ha3~... ..hanye untuk mengisi post kat dlm blog ni...setelah sekian lame mmbisu tanpa berite di sebabkan tenet xpat kat bilik aku..so agak susah untuk aku berblog untuk sementara waktu ini..cume ketike idea diseru ke dlm otak pemikiran aku...note pad mmenjadi pilihan utama.. cerite diatas adalah rekaan semata-mata..hasil kerjasame aku dan ridha...seorang kawan yang agak istimewa, berasal dari Sarawak!...istimewa nye mmber aku ini, terletak kepada dirinye sendiri.. ...persahabatan yang aku harapkan akan kekal abadi sehingga selama-lamenye, tajuk yang same untuk kawan2 ku yang lain, yang misteri ataupun tidak misteri, sumenye same.... ....jz imagine ur life without friends...ko akan jadi cam apek kat umah aku dulu, nk g mndi pun kunci pintu bilik,pdahal xde orang yg mmpu hibernate dlm bilik dia selama 1 minit pun..cane tu?..xcaye kat housemate nye pasal?or xde kawan kat dlm apartment aku ni?..punye la aku ini seorang yang peramah..berkwnla dgn aku..aku xracist!..aku universal...aku global malah glokal...aku berkawan,walaupun xsekepale tungjang ideologi nye...aku xkisah..bahkan seluruh dunia tahu aiman juga mengambil pendirian yang same mcm aku..aiman yang meniru aku, cume dia yg lebih dulu muncul di media cetak mahupun elektronik...kredit juge berhak di berikan kepada aku..royalti patut di bahagi same rate...Equal!..itulah yang sebaik nye...aku yakin itu sume aiman wat derk je...haha..sori adik aiman!!!..=D.. tertanye-tanye bilakah tenet ni nk ok..hampeh btol la..rugi aku beli account rapidshare, kalo dah tenet xde!!..sigh~.. exam Design will pass with flying colour for sure!..huhu..

anda rasa?