..[..tuhan sayangkan aku..]..

...DEMAM...itulah tajuk untuk mggu ini..minggu yang di kenali sebagai minggu exam..ketika itulah tuhan menduga aku yang lemah ini..(xde r lemah sgt pun,pancing je tu)...ape itu DEMAM?..
"a rise in the temperature of the body frequently a symptom of infection"
..obviously aku terkene jangkitan daripada orang berada di sekeliling aku...lalu telah menaikkan body temperature aku..dan aku demam...aish~....agak terbatas activity semasa demam... ..."bagus jugok deme kade2,ile sket doso tu"..itu mak aku yang kate..agak btol katenye..aku sayang dia... ..perkara yang menarik tentang orang yg deman adalah..secara tidak langsung mreka akan muahasabh dri secara tidak langsung...cube mengenang balik ape yang berlaku 2 atau 3 hari lepaas....hm... ade lg satu paper untuk aku juangkan bersana rakan kosmet aku....setelah 4 hari demam dan paper yang bertali arus hari2...sigh~..aku harap tiada paper yang kantoi sem ni.... p/s:.....SHE SUX!....

anda rasa? 

...[...bLues Again..]..

CONGRAT to the blues...kemenangan 2 berbalas 1 ke atas pasukan The Gunners...walaupun game sedikit lembap aku rase..tetapi, its a nice game to watch if BLues lead the game..hopefully this season Blues can grab all the trophies especilly in European and FA...wait n see ha...thats is..no time for blogg..bz dgn study WEAK ni..mggu depan exam..n exam is sux..

anda rasa? 

...[...bLue is the coLour..]..

"Liverpool came out strong on the second leg of quarter final champions league...but its end with 2 goal lack...good game by the way...hehe..i really hope chelsea can win this european title this season..."..-jaja-.. for liverpool fan..enough already with the madness in istanbul while their team baeting AC Milan, with superb 3 goal in 6 min!...is not gonna happen in stamford bridge..ha3..personally that time is very2 motivate all the fans and player itself..i feel too...but yeah, u know..once in a while you cannot hope that that madness will happened twice...but no one knows.. For all the EPL team fans..keep on supporting your team..n dun forget to support your local football scene....looking forwrd to see Mlaysia Team in World Cup.. p/s..tired oledy support other team in world cup..

anda rasa? 

..[..mari belajar vocab AMAREKA...]..

Vocabulary : Bokbong - spesis musang Ttuyup - pepatung Pok Kor - spesis mengkarung Ike Kkhonge - ikan cencaru Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik Saksoba - Absorber Supik Gelenyar/supik rhokrhak - plastik bag (yang nipis tu.) Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab "tuffah" = epal) mokte = rambutan kuk/kok = sekeh nenjja = tendang x cakno = x hirau nyaknyo = kesian bbaloh = kelahi/bergaduh Ggaduh = nak cepat (double `G' means sabdu)) debe = berani gilerr Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work) Tohok = buang rhukah = panjat Ghohok = susah, payah hungga = lari (bkn hungga bungga ekk) cuwoh = curah getek/etek = juga tepoh = langgar tubik = keluar SIAK DUK GGOBAR = Jangan risau.. Don't worry, be happy!!! IDAK KO = cuma WAK GGOGHI = starting membuat sesuatu perkare.. enjoy~!.... p/s:jika ade masalah dgn pronounciation contact aku...ha~...

anda rasa? 

...[...feeling lose a.k.a LOSER..]..

have u ever lose your belonging? wallet?your money?... lose your heart to some one?....or maybe u lose sometin that might be your? or lose some one u love?.... hmm...me not really...but feeling kind of rite now.. dun noe why....maybe..nope!... what do u feel when u lose somebody?... is it hurt?....is it hurt enough to make u 'jeng' all the time..?.. i've been through this f-word feeling rite now...and jz wondering..how loser i am...siigh~.. its not supposed to be like this.. help me!... F%^k!....terlalu byk dugaan untuk di hadapi wat mase sekarang..n dtng lg beberape masalah yang tidak berkait pun dengan CGPA aku...oh god!..help me, ur humble servant...what shud i do?show me the rite way... xhabis2 masalah mendatang..orang kate masalah mematang kan kite...tetapi,bagaimanakah kirenye jika masalah itu tidak sempat mmbuatkan kite matang?....lose again..lose against everything u had..damn!..

anda rasa?