...[..say it clearly my fren!!..]..

"weh ja, aku xdapat konek la, ade pape yang xbtol ke" aku tunduk tanda malu, sbb aku suci hai~...cube ko sebut btol2 la bro...konek2~... ...connect la...dalam bhase melayu di sebut kennet.... pLiz!!!! p/s:bahasa melambangkan bangsa...=D..

anda rasa? 

...[..sesimpul..]..

assalamualaikum and selamat sejahtera...sudah 2 miggu aku tidak mengupdate blog aku nih..nok wat gane, umah kawe xdok internet, kalu nok gok kne g CC..CC kat tempat kawe sumbat parok nga budok2 kacik dok main game, budok2 besar plok dok gile kelih mende xspatutnye..sumbat blako..benci ngelih..Tobat eh..bengong... hari ini aku kembali mendapat full access kepada dunia tanpa sempadan..kerana aku di rumah kakak aku yang nmbor 2, di sentul...haha...pertama2 skali yang aku wat adalah check emel...rupenye xde mende yang mnrik...tiada ape yang aku harap2kan...sighhhh~... hari ini aku membace satu blog....mmg xmenarik langsung...serius gile..tpi memandangkan dia nyeex tu kawan aku..aku pun mengambil keputusan membace jugak...sementara menunggu orang cr8 game... sedih gak, disebabkan ape yang berlaku aku agak tau...episod2 curang kawan aku tu mmg aku tau.....kalo di pikirkan sekali..kejam gak mamat ni..gile rilek tggl ank dara orang begitu sje...dah elok lame2 berdua lebih baik...akhirnye terpakse akur dgn desakan nafsu..hahaha..gile ko net (bukan name sebenar)...agak nye mcm tu la perasaan nye kalo di tgglkan orng tersayang ek?...aku xpernah berkecimpung dlm arena seperti ini sebab itu aku xtau.. mahu aku berkongsi dgn korang pengalaman aku yang unik aku rase time aku nk naik bas balik ke kelantan aritu...ade seorang mamat ni..berserban lengkap berjubah, dgn sijil di tgn kanan, beg kecik berisi syiling di tgn sebelah kiri...aku dah agak ape yg akan terjadi nti..so aku wat bodo je.. tggu dia dtng kat aku...tepat pkol 9.30 malam, bas yang akan naik telah pun tibe.."sungguh tepat, cun2 9.30, bagus btol la.."...ketike itu perhentian putra agak sesak dgn bas ke pantai timur, kire2 8 ke 9 bas boleh enter perhentian putra at one time, so byk la...dah aku setel naik bas sume, aku tgk mamat tu naik bas yng di depan, pastu dia turun balik selepas beberape ketika..pelik gak..apelah yang di buat oleh mamat ni...akhirnye dia memasuki bas yang aku naiki pada malam itu, dri jauh aku tgk dia meluru masuk....
"Assalamualaikum..name saye bla2~..(aku xingt)..ingin meminta derma untuk pembinaan masjid di johor...kami kekurangan dana untuk bla3..(aku xingt)..saya ade mmbawe surat kbenaran untuk meminta sumbangan dri pihak kalian di sini (lalu mnunjukkan surat nye...sebelum itu marilah kite same2 berdoa agar perjalanan saudara sekalian selamat...alfatihah"
WOW!!!!...terkejut gak aku...bace doa dulu sebelum meneruskan perjalanan..mcm menarik..bgs r taktik dia...xpernah2 di buat orang sebelum ni..dah 22 tahun aku berkecimpung dlm arena naik bas ni,xde sorang pun yang tadah tgn sebelum bas bergerak...Wallawei~...mamat ni mmg best!...at list xde la nmpk sgt dia nk kutip derma je..sesudah abs berdoa..dia pun mengajk jemaah bas berselawat sambil mngutip derma....aku pun bgi la singgit....nk bg 5 ringgit kan lemak plak...cane aku nk bayar tambang teksi lak nti kan... p/s: aku nk usulkan kepada persatuan penggune2 bas supaye wat majlis berdoa ramai2 sebelum naik bas..kan berkat tu...nti xde r yang xcident kat Gua Musang mcm bas Naeila aritu...

anda rasa? 

...[.....]...

hari yang lega....haaaaaa~..senang ati..gembira..hepi..terime kasih... p/s: aku hepi....sape lapar..meh aku blanje makan!

anda rasa? 

..[..LaughingOutLoud..]..

June 1, 2009 Monday, June 01, 2009 karya - karya Jaja Jeng 0 CoMMEnT
figure: Gossip Street
this is the real picture that i snap while lepak at Bandar Tasik Selatan LRT station..haha..so 'MELODI'...the gossip2 thing..wth...di sebabkan orng kat cni suke gosip2 kot,tu yang ade jalan untuk bergossip...patut masuk dalam ZOOM malaysia..antara jalan yang menarik kat Malaysia ni...jalan ini di wajibkan untuk bergossip...ha3... "tingkatkan prestasi,kurangkan kontreversi"

anda rasa?