[ update laju = quick update ]

*Greeting..(depends which one you deserves)..

Di sebabkan faktor tiada mase untuk meng-update, inilah yang terjadi..quick update..faktor yang sebenarnye bak kate Yuna  adalah kemalasan yang sgt amat untuk update..haha..

Ok, quick post akui bukannye ala2 Che Det yang main nombor je...update kali ini adalah mengikut kategori iaitu:-


  1. Keagamaan atau Kerohanian (mggu ini)
  2. Politik (mggu depan)
  3. Kehidupan yang Real punye (mggu mggu depan)
  4. Budaya dan adab sopan (mggu mggu mggu depan)
  5. Suke hati aku la topik ape pun (mggu mggu mggu mggu depan)
*tertakluk kepada perubahan..sekian terima kasih...

1. Keagamaan dan kerohanian.

Mesti ustaz and ustazah sekolah rendah ana bangga dengan post ini kerana akhirnya ana berada di jalan yang agak lurus berbanding sebelum ini, tgk 'gua' di gantikan dgn 'ana', sesungguhnya bukan anamoli..tampak lebih stylo ana rase..=D..Okey,mood mp3 ana di tukar kepada lagu keagamaan juga..sebagai contoh sekarang ini ana tgh dgr lagu Maher Zain - For The Rest Of My Life (klik untuk download lagu tersebut)...ini lagu nasihat..seronok dgr..seronok sampai dalam playlist winamp ana hanya ada lagu ini di ulang2..sampai saat kini dah 4 kali ulang...ok..dah 5 kali...biasanya ana pakai boxer je time2 cenggini, tetapi ana tampil lebih stylo sket dgn memadankan baju melayu warna ungu dgn boxer ana...baju raya tahun lepas...Ok berbalik kepada topik kita...hayatilah bait2 tersebut...

I'm opening up my heart with honesty
Let's avoid the hated and hatred
Let's remain thankful with what we have
Let's avoid all lies and sins   

Ini adalah maksud lagu yang telah di translatekan kepada bahasa orang putih..lagu asal dalam bahasa Al-Quran..lelah ana translate,so mcm di atas dia come out...hehe..Sbenarnya ana pun xtau ape bende yang terselit and tersepit di sebalik lagu itu, tetapi yang ana tahu, keratan lagu ini mengajak kita kearah kebaikan...bak kata ustaz ana, 'amar maaruf nahi mungkar'...sampai skg ana igt hasil kne berdiri atas krusi time 14 thn hidup kat dunia ini..

Setakat itu je la sebab ana ada komitmen pagi besok..awal2 pagi nk kena g shah alam dah..ana kena tidor awal..Selamat malam untuk anta and anti semua..salammm...


p/s: selamat malam Hana_Aecha..........

anda rasa?