bersuka ria bersama kawan2.

Photobucket pic 1: emo xtentu pasal..hahaha.. Photobucket pic 2: Vokalis wannabe... Photobucket pic 3: Snap by Iwan.. tepat jam 9.25 kitorang melangkah ke studio..(sepatutnye pkol 9 lgi..kami orang MELAYU!!)..hahaha..setelah lame tidak menjamm kan dri sendri, akhirnye dgn tekad nye semalam kitrng pergi gak.... walaupun suara aku agak sumbang tpi sumbangan aku itu menghidupkan lagu itu..drpda xde yang nyanyi bgs aku nyanyi...sekarang ini tekak aku masih sakit bahana lagu broken wing by alter bridge yang tinggi nk mmpos...dah la aku semput...padan muke ko sape soh merokok..damn!..lastly,kepada perokok renung2kan lah gambar di bawah ini Photobucket pic 4: seni dalam rokok!..sigh...

anda rasa? 

..apa itu Zionis..

...dulu2,aku ingat Zionis ini adalah yahudi, dan yahudi adalah jews dan jews di benci oleh En.Adolf Hitler....itu dulu....sedetik aku menyokong En.Adolf dan sempat aku mengidola kan nye kejap..sigh~..kecik2 dulu,mne tau pape...tetapi sekarang ini aku rase aku hendak menyokong En. Adolf versi yang ke dua..adalah kah lagi En,Adolf yang ke dua?mesti ade, cume mase yang akan menentukan dan semestinye modus operandi nue tottaly out with recent En.Adolf...hahaha.. aku nk cite sket pasal Yahudi yang korang patut tahu...Their religious isJudaism..Ustaz mereka called Rabbai..Kitab konon2 nye is Torah..Masjid or kuil mereka is Synagogue... orite...Zionis?dari tingkatan satu or dua lg aku dgr perkataan ini...ketika itu w=kawan2 ku memperjuangkan ideologi musik masing dan bergiat aktif dalam aRena 'ZINE'-->...bacenyer zainnn~..sebenarnye Zionis adalah satu pandangan politik yang didalangi oleh anasir2 yang berada di serata dunia..yang paling besar korang pn tau sume...FYI,pengasas Zionis adalah orang Israel sendri dan tahukah anda bhwa tidak sume orang yahudi yang menyokong pandanagn politik ini..Di Israel sendiri, ade kumpulan penganut agama Judaism yang menolk secara terang2 pandangan politk ini..mereka menyatakan bhwa ideologi ini mmbawa porak peranda kepada manusia sejagatdan semestinya kesengsaraan kepada warga Palestin!pandai pun...(ada jugak orng Israel yang baik ye, dan pandai)...malah anak2 muda Israel tidak mahu mengangkat senjata membunuh warga Palestine akan di penjara begitu sje dab ade yang lari meninggalkan negara mereka itu..negara ke?tempat mereka tggl kot..negara xsesuai.. kesimpulan nye Zionis ini adalah sebuah pertubuhan yang rasis la...so,ape2 yang bersifat rasis, individu tersebut adalah "Zionis"...aku ade satu situasi,soalan nyer ialah Zionis kah situasi di bawah? " Orang Melayu keluar berdemo kerana tanah rakyat Palestine di rampas tetapi mereka tidak pula bersuara apabila tanah-tanah Orang Penan di rampas. Atau tanah adat di Serawak satu demi satu dirampas oleh pemodal antarabangsa. " kredit tu tukartiub.blogspot.com same2 la kite fikirkan...kite hanye mmpu nmpak kuman si seberang benua di sana tpi terpijak gajah kita xnmpk..."lu pikir la sendri"...hahaha..kredit tu nabil raja lawak musim ke-2... lagu ketika ini....ALter bridge 'shed my skin'.. mood..kerinduan...uwa2~...=D...

anda rasa? 

Aduh Gaza!

..permulaan tahun baru yang berdarah bg penduduk di Gaza..aku sebagai manusia yang mmpunyai mata dan hati begitu terpanggil untuk menulis tentang penderitaan penduduk Gaza...dripada blog2 yang aku follow, ade yang mencemuh tindakan laknat Israel ni..of course la cemuh xkan sokong Israel plak kan..para pak arab yang juga skg ni tgh sibuk agak nye mesyuarat sambil minum teh untuk mengutk tindakan Israel itu...bg aku stakat kutuk xpyh nk mesyuarat pn,skng ni aku boleh buat, mungkin bhasa yang aku gune lebih teruk bunyi nye drpada pak arab yang tgh minum teh itu..!@@!$#%^()...xpyh la nk mesyrat lg..Jin yang Israel gune lg besar drpada kite sume,Amerika pn tunduk,Barak obama pn same..tunduk!patuh dan jilat ludah Israel si laknat!!!... Sedar atau tidak di samping ujan2 roket yang mninpa mereka,sedarkan kite semua,di dunia cyber skng ni ade juga 'cyber war' between 'hacker2'...mereka menyasarkan website2 Israel untuk di hack...mungkin tidak lama lg sistem pertahan Israel akan di tembusi oleh hacker2 jihad alam cyber ini..cube byngkan jikalau hacker2 ini dapat menembusi firewalled sdefense Israel,mereka akan dpt mengawal seluruh sistem pertahanan kerana roket pemusnah,jet2 pengebom adalah di kawal menggunakan sistem ini..byangkan!!..mcm cite Die Har 4 je tu kot...untuk lebih lanjut click this link..http://www.apasaje.net/2009/01/kekejaman-israel-perang-siber-sudah-bermula/...... "Boikot Israel"..sepuluh thn lepas aku dh dgr cite2 ni ha..kalo kat friendster tu byk la yang post buletin mmberitahu brand2 yang menyokong Zionis shit ni...yang mengepost buletin tu pn sama hala je pn..tgk jap enset ape drng pakai..Nokia gak,xke nokia tu support Zionis...mmg ckp xserupe bikin la...mak aku ckp niat tu penting.aku pn bru beli nokia gak aritu,sbb ade setan yang curi enset aku...nk wat cane,aku beli enset bkn sebab nk support Israel,sebab aku punye hal la nk beli enset ape pn..korang nk komen lebih2 sebab ape aku beli nokia,korang pegi la mmpos!..xpn bukak blog sendri komen la sorang2 kat page sendri..abis cite..terpulang pada kite nk memilih yang mane..itu yang aku rase yang terbaik stakat ini.. kalo korang bace paper skng bdk2 U sibuk wat demo kutuk IsraeL, begitu juge NGO...aku manghargai drng punyer semangat..tpi bape kerat je pun yg bersemngat btol2 cmtu...kbyakan nye mesti nk g uha awek je,xpn usha balak kat ctu..sendri mau ingt la..da abis bakar2 bendera,bakar patung dan ape jadah nye lg balik la....ape yang drng dapat?90% aku konpem sume wat bodo je pastu...sOrrY to say that... Yang paling terbaik stakat ini adalah kita hanye mmpu berdoa untk mereka di Gaza..lain la kalo ade antra korang ni geng al maunah ke,geng jemaah isalamiyah ke, bleh la g sane perang same2 ngan drng tu..xke bagus tu.. ok stakat ini saje kot..... aku nk main DOTA jap..hahaha..mlm ni ade battle mode!..

anda rasa? 

..jumaat yang bhgia..

chorus lagu di atas adalah seperti berikut:- "I was Cryin' when I met you Now I'm tryin' to forget you Your love is sweet misery I was Cryin' just to get you Now I'm dyin' 'cause I let you Do what you do down on me" entry kali ini agak kecewe..maybe admin blog ni kecewe kot..haha..aceli lagu ini ingin aku berkongsi dgn korang..best untuk di layan byk2 kali..arini shja dah 5 kali aku tgk video nye...tgk lirik nye cam best..tgk chorus cam sedih plak.. Steven tyler name vokalis nye..vokal xsoh ckp la,tua2 pn vokal menten lg..nti kite tgk la mawi yang dah tua cane?menten lg ke x vokal nye?aku rase xkot,byk sgt makan sambal...tambah2 ade blacan resdung seh!!!.. kepada orang2 kuala terengganu,17 jan adalah pilihanraya kecil bg parlimen kuala terengganu kalo xsilap aku..mengundi lah calon yang btol2 bleh mmbawa manfaat kepada anda...hahaha... moOd....design mould aku di terima...terima kasih Cik Hisyam!..=D

anda rasa? 

..welcome...

..pertama2 nye adalah selamat kembali tahun 2009.ini juga menandakan bhwa seluruh IPT akan memulakan perniagaan mereka mngutip yuran dri pelajar untuk sesi yang ke dua..terima kasih kepada unimas kerana telah mnolak yuran aku sebyak seribu lebih...sudah lama agak nyer aku tidak mngemas kini blog ini kerana kesibukan di rumah yang melampau...orng kate anak lelaki byk tnggungjawab..haha..bunyi nyer agak KLISE..

Ingin aku berkongsi cerita tentang pengalaman menaiki pesawat AK 5208, destinasi dri LCCT ke Kuching.."Welcome aboard for all the passengger, im pilot Ling Tze and your co-pilot NADIA now above 30 000 feet, we are on schedule arrival in Kuching but having a turbulence ahead,please fasten your seat belt and remain seated" pilot itu berkata melalui pembesar suara..ntah bagaimana pak cik di sebelah aku tersenyum..=D...agak sinis senyum nyer,xtau knape...selang beberapa minit pak cik tua itu mula mmbuke bicara dgn aku..rimas rasenye hendak mlayan orng tua itu,kerana aku tgh menderita sakit gusi,ketika dia hendak memperlekehkan keupayaan kaum wanita mengemudi pesawat itu..."ade jgk pompuan nk jdi laki ye,dok umah sudah"..huyooo..berbise gile..kenapa?pompuan xleh jadi pilot lak ke pak cik?pelik!...satu wasangka yang xpatut berlaku..”kalo xde dia pak cik,dah lame flight ni menjunam masuk laut china selatan kat bwh tu”chiiissiii~...memndangkan aku lelaki aku hanye mmpu tersenyum sdikit shja,xleh sym lebih2,nti gusi aku sakit lak,bru lepas operate gigi aku ni ha..bukan nye mahu bersekongkol dgn orng tua itu, tetapi jantina kami berdua tetap same,fhm2 la sendri….ha3…ape pun,pemikiran yang masih kolot itu tetap mnjadi kenangan bgi aku..dlm “ade lg manusia jenis ni,bile dorng2 yang same waktu dgn nye nk pupus?pupus la cepat,baru la hidup ini penuh dgn cabaran”…”Now we have landing at Kuching International Airport,if need any assistance please contact our ground staff,we are proud to fly with you n bla2…”…kiut gak ketua pramugari nih!!!sharon namenyer,sempat jgk aku menjenguk tdi,jodoh agaknyer..haha..

lagu.......a little piece of heaven by avenged seven fold

anda rasa?