[ For Sure ]

"i would like to say thank you very much for all the things you had done for me along you are by my side..your advice,your kindliness,your support..i'm appreciate it..Gonna miss you there.Take a good care since I'm not besides you anymore after this..Gonna miss all the moment we shared togather.Hope to see you next time.."

-i miss her goddamn it- 

anda rasa? 

[ Hiburkan Hati Yang Lara ]

 
Thank to my buddy, Moses kerana mengajak aku ke Gig ini walaupun dada aku sakit kerana tabiat yang tidak boleh di ubah. Ada 2 band yang memang aku xpernah dgr pun pasal mereka. They are all fcuking awesome!Crowd agak ramai pada mulanya, tetapi semakin berkurangan apabila menjelang pkol 10 malam..Hari jumaat agaknye..Malam plak tu,masing2 balik awal bayar bil air, lambat2 kang kaunter tutup...lain la macam aku,aku xde kaunter air lg...hahaha...

Those 2 band yang awesome gile are :
  1. Sforzando 
  2. KLPHQ (Kuala Lumpur Post-Harmonic Quintet)


p/s : Sakit dada...adehh..lain kali aku ceritakan lebih detail tentang deme ni k..to somebody out there. im sorry for thing ive done to you...assalamualaikum...

anda rasa? 

[ Hang Urself Out ]

Friday, February 26, 2010 karya - karya Jaja Jeng 0 CoMMEnT
26 February 2010

Im just wake up from a nice slip, i get an sms...One word!Im fucked up..it so fucking FUBAR!!!!!!!!!!!!!!!!...damn i better go take a shower..hahaha...

Back to topic.....
From left Noraihan, Effi, Liza, Faiz, Aku, Fathur, Pijoe, Hanif (ketua pengawas sekolah rendah aku)
Ini boleh juga di panggil mini reunion bdk2 sekolah rendah aku.Gile epik sungguh perkara ini.Rata2 yang aku jumpe pada malam itu adalah hasil ke-tidak-jumpa-an selama 12 tahun.Itu orang panggil epik wahai red neck!Mcm biasala, kalo dah berjumpe tu adalah topik topik yang di bincang, sumenye berkisar tentang kerja, kenangan lame, cinta monyet dan sedikit aksi bahan membahan sesama sendiri..Itulah cara bergurau kot..ada yg boleh di terima dan ada yg tidak..pada yang tidak di terima ampun dan maaf di pinta..satu pujian untuk peserta perempuan kerana anda memang rock abis terutama kepada saudari Noraihan yang xsudah2 di bahan oleh mereka2 ini..tpi dia tetap kool!!!!..

Aku pada mulanya agak malu gak nk bersembang ngan peserta2 wanita ini..mungkin dah lame xjumpa kot, mane tau tibe2 ade orang cari aku sebab kacau awek dia,untuk melepaskan diri aku akan cakap 'aku gay,jagalah awek ko leklok'...itu lesen besar...Satu yang paling obvious di gambar itu adalah aku sorang je yg menganggur..damn!... 'kenapa ini semua terjadi?'..xpe rezeki masing masing..ayat kecewe,cover line..

 
Ini adalah sessi kedua di tampat yang sama dgn pertambahan ahli dari bangi bernama Qawi bersama kawannya, Azrul

Ini pula selang beberapa kedai tempat pertama yang kitorang first jumpa, oleh kerana malu dgn toke kedai yang sebelumnya, masing masing membuat keputusan untuk beralih...hahah..menu nye tetap same 'Ane, nescafe o ais satu'...menu wajib atau menu hari hari atau menu tiap tiap malam bile aktiviti lepak menjelma...

Those two picture were fcuking EPIC...realy dunt know when we have the chance to meet again...of course after this everybody is busy with their own life and career...and me still jobless!...damn...


mode : syok sendiri and emo with sore throat...
lagu ketika ini : bangkit asal by halim yazid....
kata kata ketika ini : "aku berusaha untuk menjadi Muhammad untukmu walaupun kau bukan Khadijah ku"

anda rasa? 

[ Pensel Merah Tuala Putih ]

Assalamulaikum..
Dan Salam Perpaduan..
Dan Salam Satu Malaysia...

Tajuk nye xde kene mengena dgn entry yang beta nk tulis ni...


cume hendak berkongsi beberapa perkara yang aku buat+pikir+tgk beberapa bulan hari ni...


  1. lepak - Aktiviti paling best aku buat.Minggu lepas aku berpeluang lepak bersama kawan2 dari sekolah lame aku.Duduk bersembang sampai pkol 3 pagi sambil menyedut ape ape yang patut a.k.a 'download'.Topik pada hari itu yang di bualkan begitu biasa, soal kerja,pompuan,masalah negara,muzik,kenderaan bermotor and macam macam lg boy's toy stuff...aku tertarik dgn satu topik ini..keNegeraan...jarang2 sbenarnye bersembang pasal ini jika aku melakukan rutin lepak...Ini sume gara gara 'Couple of the year' Malaysia skg..xlain dan xbukan..abg sepul ngan pak cik nuar..kawan ku tibe emo sket dan berkate "why that Australian bastard nk masuk campur dlm kedaulatan undang2 Malaysia?suke suki je nk soh gugurkan dakwaan..WTF?"..aku sgt stuju dgn itu, kerana aku rase mereka tidak patut campur tgn dan kaki mereka dalam hal kenegaraan kita, kerana kita adalah Negara yang berdaulat..Betol ke salah hal abg sepu ngan pak cik nuar biarlah mahkamah yang tentukan..abis cite..*tibe tibe aku rase diri aku cukup Nationalist!...
  2. Weekday life circle - Kalau boleh aku nk wat live blogging pasal kitaran hidup aku sebagai 'penganggur'. Tapi apakan daya,tidak berdaya.Setiap pagi aku akan menghantar kaka kesayanganku pegi keje.Perjalanan agak mencabar kerana jalan sungguh 'lengang' Jalan Tun Razak.Di sebelah malam aku test memang 5 minit je anggaran jarak mengikut mase,tetapi di pagi hari boleh sampai 45 minit..sungguh 'lengang' aku cube berfikiran positif di sini. Keadaan nya masih sama pada ptng hari.Satu je aku puji para pengguna kenderaan bermotor di KL kerana mentaliti mereka adalah lain jika dibandingkan dgn penggune kenderaan bermotor di tempat aku.Kalau di KL, potong dulu baru signal pun orang xkisah la kot time time jammed ni sebab mesti drng pnh buat mende yang same juge. Cube buat aksi yang same di tempat aku,jawabnye adalah,kejar kete yang kurang ajar tu,suruh bhenti tepi..gaduh la..ape lg..hahaha...kate ank lelaki..
  3. kerja - FUBAR!damn...jika korang bertanye dgn aku sama ada aku dah kerja ke belum, dan jawapan yang korang dapat ialah "aku jadi blogger"..jgn tanye soalan yang same untuk kali kedua kerana apabila aku dah dpt kerja nti aku umum kat status Fb aku!...so korang akan tau dgn serta merta....
  4. UNIMAS - tempat aku menimba ilmu..Gile rindu gak time jadi student dulu..PTPTN yang paling best..ahahaha..RIndu sampai aku siap gune Google Earth tgk kawan2 aku yg kat sane tgh buat ape skg ni...sengal...
  5. Royalti or Wang Ihsan - agak2 penganggur macam aku ni dapat ihsan x dari Negeri aku yang tercinta???????...

p/s : hari2 mafia wars kat FB!.....



anda rasa?