[ already gone ]

lagu yang agak best..dgr sekali rase nk dgr lg...haha..saje nk share ngan sape2 yg klik blog aku ni...siap upload video ngan lirik lg....
"i feel the song represents falling in love and letting it go. although these two people love each other, and she has to leave before see their love is broken" - Jeng, Dec 16, 2009
video Remember all the things we wanted Now all our memories they're haunted We were always meant to say goodbye Even with our fists held high It never would've worked out right We were never meant for do or die I didn't want us to burn out I didn't come here to hold you, now I can't stop I want you to know that it doesn't matter Where we take this road someone's gotta go And I want you to know you couldn't have loved me better But I want you to move on so I'm already gone Looking at you makes it harder But I know that you'll find another That doesn't always make you want to cry Started with a perfect kiss then we could feel the poison set in Perfect couldn't keep this love alive You know that I love you so, I love you enough to let you go I want you to know that it doesn't matter Where we take this road someone's gotta go And I want you to know you couldn't have loved me better But I want you to move on so I'm already gone I'm already gone, already gone You can't make it feel right when you know that it's wrong I'm already gone, already gone There's no moving on so I'm already gone Already gone, already gone, already gone Already gone, already gone, already gone, yeah Remember all the things we wanted Now all our memories they're haunted We were always meant to say goodbye I want you to know that it doesn't matter Where we take this road someone's gotta go And I want you to know you couldn't have loved me better But I want you to move on so I'm already gone I'm already gone, already gone You can't make it feel right when you know that it's wrong I'm already gone, already gone There's no moving on so I'm already gone

anda rasa? 

[ terasa merasa perasa ]

p/s: main Garena jap...chow~....

anda rasa? 

[ DonuT ]

ape bende kuih yang kat bahagian tepi je orang makan, kat tgh xbleh makan???? jawapan nye di bawah!!!
..DONUT.. terima kasih orang yang membuat donut ini thank2~.. [lain kali buat lg]

anda rasa? 

[ untittled ]

di mulakan dgn kate2 pujian untuk yang Berhak.... salam sejahtera kepada sume...... agaknya lama sudah tidak muncul....mungkin sedikit busy dan malas untuk update yang byk.. seperti biase, byk perkara yang berlaku sepanjang 2, 3 bulan ini...igt kan nk cite sume, biarlah dahulu, agaknye belum mase yang sesuai untuk di tuliskan....sabar ya... cube tgk gambar di bawah ini.......
(tanpa segan silu, inilah rupa tandas hajat di apartment aku, menarik x?)
Itu bukan aku punya, itu saudara rashid yang empunya buku (bukan name sebenar). Dia seorang pelanggan RD. IYA! pelanggan!...btol aku xtipu....Agaknya budaya membaca di apartment kami agak sedikit radikal di bandingkan dgn apartment2 yang lain...hehehe..kalo di apartment lain paling koman aku nmpak ade paper Borneo Post di tandas (borneo post adalah newspaper local di Sarawak bg yang buta pengetahuan umum Malaysia) tetapi di apartmentku RD!hahah...Majalah MANGGA ataupun URTV ataupun majalah picisan yang belum lg aku jumpai setakat ini, xtaulah kalau sorok dalam towel time nk ke tandas, itu bukan urusan aku lg..haha.. Budaya membaca yang terlampau ini tidak sesuai untuk di tiru sebenarnya,boleh mendatangkan fitnah bg bilik yang berdekatan dgn tandas ataupun kepada orng yang tgh beratur menggunakan tandas...bayangkanlah situasi begini..... kawan A tgh berhajat sambil mmbca RD dan kawan B tgh menahan sakit perut yang amat. kawan B pergi ke tandas dgn harapan untuk melegakan harapan dan hajat. Sampai di pintu tandas, kawan B ingin mmbuka pintu tetapi terkunci. Secara common sense itu menandakan bahawa ade orang sedang menggunakan tandas tersebut. selang beberapa saat kawan B terdengar si kawan A yang sedang menggunakan tandas tergelak sorang2, bukan setakat gelak tetapi siap terbahak2 lg tu~~~~...apakah perasaan kawan B???cube anda bayangkan????... jgn fikir yang bukan2...setelah di soal siasat rupenye kawan A tgh mmbace RD yang part laughing is a good medicine tu(kalo saya xsilap la). rupenye dia ketawa sebab lawak sgt joke kat ruangan itu....itu je...hahah..tetapi sebagai manusia biasa, mungkin pada mase itu kita telah pun terfitnah si kawan tersebut...biasala..manusia..insan...selalu sgt membuat "inferens" meng'khinzir' buta.... p/s : cukup untuk kali ini....terasa lapa plak,padahal baru pas makan megi..terima kasih kepada yang berkenaan kerana telah mmbuat megi goreng untuk saya tdi....=D...

anda rasa? 

..Face Book..

"Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete"

1.)Pernahkah anda mengalami situasi yang di atas? (jika ya sila scrol ke bawah,jika tidak press 'ctrl + alt + delete', end task web browser anda) 2.)Adakah anda mempunyai account Facebook? (jika ya sila scrol ke bawah,jika tidak press 'ctrl + alt + delete', end task web browser anda)
3.)Adakah anda bermain application di dlm FB anda? (jika anda bukan penggemar mafia wars sila press 'ctrl + alt + delete', end task web browser anda) 4.)Apakah anda rase jika tidak boleh leveling dalam mase sehari?(rugi energy pack) (kalo anda tidak rase apa apa sila press 'ctrl + alt + delete', end task web browser anda) 5.)Adakah anda tahu FB adalah lawan sesawang rangkaian sosial paling lemah di dunia? (jika percaye biarkan sahaja, jika tidak sila click di sini ---> 'mamat ni nk menipu!'?) p/s: mode asignment byk gile..T_T

anda rasa? 

..[..orang kate jiwang karat..]..

"Dear God, i miss her" (*her bukan name sebenar) "where is she now?" "did she knows sumbody here very f***ing miss her"
hahaha...agak jiwang karat berlaku di ayat atas...tpi xpe..kadang - kadang aku terfikir juga apakah kaitannya JIWANG dgn KARAT?knape mesti jiwang di satukan dengan karat untuk menggambarkan seseorng itu tangkap cintan abis...xpun tangkap leleh...dan segala jenis tangkap lg?...jika di explorasi kan dari segi makna ke dua2 perkataan tersebut, adalah sedikit tidak kene... JIWANG : menggambarkan perasaan yang tgh beremosi dgn segala jenis perasaan.. KARAT : adalah satu tindakbalas redoks yg melibatkan proses pengoksidaan dan penurunan serentak, dengan kehadiran agent air dan oksigen apabila di gabung.... JIWANG KARAT : perasaan yang tidak tentu hala di sebabkan tindak balas yang serentak di sertakan dengan ejen2 yang tertentu....!.... bunyi nya mcm ok je....hahaha... post mengarut dekat2 raya ni....agak tidak sesuai disitu...tpi xpe...malam kang aku nk menulis lg...hehehe....selamat berpuase hari last!!!!!!...

anda rasa? 

apa yang tinggal?

Dari kiri: Cikgu Makky,hadi subadi,nazriq,hafizudin,amirul fahmi,syed,mahdzir,terk,(aku xcam),mat tek dan aku.
Sekeping gambar dari wall photos di facebook aku, terime kasih kepada saudara hafizudin yang mengetag aku...ketika ini aku dan kawan kawan berada di tingkatan 2..baru berumur 14 tahun..budak -budak hingusan..time ini ade lg perasaan homesick meninggalkan keluarga tercinta...aku selalu men"describe"kan zaman ini adalah zaman peparu aku masih lg berwarna asli..merah kot?..sekarang ini peparu masing2 masih dalam keadaan stabil tetapi sedikit kepudaran gara2 mengikut nafsu meniru gaya orang2 yang sebelum nya... Ini adalah kelab kembara, satu kelab yang agak terkenal dgn aktiviti lasak di sekolah tersebut...jika dahulu setiap hari rabu ataupun selasa tertgk pelajar memakai life jacket pada waktu selepas sesi persekolahan,tidak lain tidak bukan..itu adalah student kelab kembara...bersedia memenatkan diri berlari ke lata kulim, xpun menaiki bukit nasah di sebelah sekolah....ketika itu badan masih fit...jika sekarang..*sigh...di ulang sekali lg berlari dan menaiki bukit atau kelata bersama life jacket...ketika itu, turut saja ape kata cikgu...tidak ade perasaan ingin membantah, ingin memberi pendapat....yang ade hanye "ye cikgu"... Sekarang ini hanyalah tinggal kenangan sahaja...seronok juge mengenang kembali kenangan lame..ade yang sedih dan ade yang gembire...ade yang xmmberi ape2 makne...kepada Cikgu Makky (cikgu geografi ayng kerja byk gile..tiap2 minggu lukis peta), semoga cikgu sihat2 selalu dan murah rezeki hendaknye..dan kepada kawan2, di harapkan anda semua gembira dgn hidup masing2,kalo kawin ajak aku, insyallah selagi korang xbrade di amerika aku boleh datang tgk korang....bak kate pantun :
kalau ade sumur di ladang bolehlah hamba menumpang mandi jikalau ade umur yang panjang bolehlah kite berjumpa lagi

anda rasa? 

geLisah

shit!...mencarut di kala athan subuh berkumandang..sigh*
gelisah status FB mmbuat aku gelisah seketika cbkia.

anda rasa? 

[..perihal kata-kata kesat..]

poster kaki : Filem Bohsia 2009 BEST!..cerita yang best untuk tontonan bersama kawan-kawan yang sama jantina..tidak di galakkan untuk kawan yang berlainan jantina..skandal boleh di terima la.. lakonan yang mantap oleh anak penyanyi rock kumpulan search..tpi xde r mntap sgt la bg aku.. yang paling mengecewakan bg aku adalah penggunaan kata-kata kesat di dalam skrip cerita ini. sungguh tidak berpatutan, tidak kene tempat nye, apabila berbicara memang xmasuk la bunyinya.. argh!!kecewe nye.. penggunaan kate2 kesat seperti "dow or doh"di belakang ayat amatlah tidak sesuai sekali... bunyi nye mcm bercakap dalam air..bayanglah sendiri.. kalo xpercaye tgk la sendiri aku pun bru je donlod cite ni www.syok.org...cri kat cni...konpem dapat... sekian terima kasih and selamat malam.

anda rasa? 

[...1.19 a.m...]

dah bersawang agaknye blog aku ni...lama sudah tidak di update...bulan 7 sudah berlalu beberapa hari yang lepas...byk yang hendak di kongsi bersama tetapi sekarang ni aku pun dah lupe ape yang hendak dikongsi...sigh~...aku short term...short term memory crisis....memory disoriented agak nye...mmg byk la 'dis-dis' nye lg...display,disk,disorder,diskman,diskut (biskut sbenarnya),disco,disiplin and etc.!.. dah pkol 1.50 am... baru satu perenggan je aku tulis..adus... lemah.... 2 hari lepas akuade terbace satu blog... bercerita pasal hal2 asal usul orang melayu... agak menarik gak... bunyi lebih kurang begini la..
"ade orng kate Hang Tuah tu orang cine, same jgk dgn Hang Lekir, Hang Lekiu, Hang Kasturi dan Hang jebat" "sebab nye adalah Hang Li Po tu orng cine, so terus di conclde semua hang yang di atas adalah berasal dri China, so name sbenar Hang2 di atas adalah begini:- hang tuah = Han Too Ah hang jebat = han ree bat hang lekiu = Ang Lee kew hang kasturi = han ??? (aku pun xtau) hang lekir = ??? (pun aku xtau)" pikr skali btol gak aku dah fikir 2 kali rasenye cam xkne je kalo Tong Sampah? Tong Sam Fah? hmmmmm.. sume name tu aku bantai je.... aku xpeduli pun lantaklah China ke, India ke, kitekan satu Malaysia AKU ORANG MALAYSIA!!!!!.. TU YANG PALING PENTING

anda rasa? 

[...si tauge...]

eWwwWww...tumbuhan ataupun sayur yang paling berkhasiat yang paling aku xbleh blah...
freak ke orng yang xmakan tauge?

anda rasa? 

...[..say it clearly my fren!!..]..

"weh ja, aku xdapat konek la, ade pape yang xbtol ke" aku tunduk tanda malu, sbb aku suci hai~...cube ko sebut btol2 la bro...konek2~... ...connect la...dalam bhase melayu di sebut kennet.... pLiz!!!! p/s:bahasa melambangkan bangsa...=D..

anda rasa? 

...[..sesimpul..]..

assalamualaikum and selamat sejahtera...sudah 2 miggu aku tidak mengupdate blog aku nih..nok wat gane, umah kawe xdok internet, kalu nok gok kne g CC..CC kat tempat kawe sumbat parok nga budok2 kacik dok main game, budok2 besar plok dok gile kelih mende xspatutnye..sumbat blako..benci ngelih..Tobat eh..bengong... hari ini aku kembali mendapat full access kepada dunia tanpa sempadan..kerana aku di rumah kakak aku yang nmbor 2, di sentul...haha...pertama2 skali yang aku wat adalah check emel...rupenye xde mende yang mnrik...tiada ape yang aku harap2kan...sighhhh~... hari ini aku membace satu blog....mmg xmenarik langsung...serius gile..tpi memandangkan dia nyeex tu kawan aku..aku pun mengambil keputusan membace jugak...sementara menunggu orang cr8 game... sedih gak, disebabkan ape yang berlaku aku agak tau...episod2 curang kawan aku tu mmg aku tau.....kalo di pikirkan sekali..kejam gak mamat ni..gile rilek tggl ank dara orang begitu sje...dah elok lame2 berdua lebih baik...akhirnye terpakse akur dgn desakan nafsu..hahaha..gile ko net (bukan name sebenar)...agak nye mcm tu la perasaan nye kalo di tgglkan orng tersayang ek?...aku xpernah berkecimpung dlm arena seperti ini sebab itu aku xtau.. mahu aku berkongsi dgn korang pengalaman aku yang unik aku rase time aku nk naik bas balik ke kelantan aritu...ade seorang mamat ni..berserban lengkap berjubah, dgn sijil di tgn kanan, beg kecik berisi syiling di tgn sebelah kiri...aku dah agak ape yg akan terjadi nti..so aku wat bodo je.. tggu dia dtng kat aku...tepat pkol 9.30 malam, bas yang akan naik telah pun tibe.."sungguh tepat, cun2 9.30, bagus btol la.."...ketike itu perhentian putra agak sesak dgn bas ke pantai timur, kire2 8 ke 9 bas boleh enter perhentian putra at one time, so byk la...dah aku setel naik bas sume, aku tgk mamat tu naik bas yng di depan, pastu dia turun balik selepas beberape ketika..pelik gak..apelah yang di buat oleh mamat ni...akhirnye dia memasuki bas yang aku naiki pada malam itu, dri jauh aku tgk dia meluru masuk....
"Assalamualaikum..name saye bla2~..(aku xingt)..ingin meminta derma untuk pembinaan masjid di johor...kami kekurangan dana untuk bla3..(aku xingt)..saya ade mmbawe surat kbenaran untuk meminta sumbangan dri pihak kalian di sini (lalu mnunjukkan surat nye...sebelum itu marilah kite same2 berdoa agar perjalanan saudara sekalian selamat...alfatihah"
WOW!!!!...terkejut gak aku...bace doa dulu sebelum meneruskan perjalanan..mcm menarik..bgs r taktik dia...xpernah2 di buat orang sebelum ni..dah 22 tahun aku berkecimpung dlm arena naik bas ni,xde sorang pun yang tadah tgn sebelum bas bergerak...Wallawei~...mamat ni mmg best!...at list xde la nmpk sgt dia nk kutip derma je..sesudah abs berdoa..dia pun mengajk jemaah bas berselawat sambil mngutip derma....aku pun bgi la singgit....nk bg 5 ringgit kan lemak plak...cane aku nk bayar tambang teksi lak nti kan... p/s: aku nk usulkan kepada persatuan penggune2 bas supaye wat majlis berdoa ramai2 sebelum naik bas..kan berkat tu...nti xde r yang xcident kat Gua Musang mcm bas Naeila aritu...

anda rasa? 

...[.....]...

hari yang lega....haaaaaa~..senang ati..gembira..hepi..terime kasih... p/s: aku hepi....sape lapar..meh aku blanje makan!

anda rasa? 

..[..LaughingOutLoud..]..

June 1, 2009 Monday, June 01, 2009 karya - karya Jaja Jeng 0 CoMMEnT
figure: Gossip Street
this is the real picture that i snap while lepak at Bandar Tasik Selatan LRT station..haha..so 'MELODI'...the gossip2 thing..wth...di sebabkan orng kat cni suke gosip2 kot,tu yang ade jalan untuk bergossip...patut masuk dalam ZOOM malaysia..antara jalan yang menarik kat Malaysia ni...jalan ini di wajibkan untuk bergossip...ha3... "tingkatkan prestasi,kurangkan kontreversi"

anda rasa? 

sNap2

May 31, 2009 Sunday, May 31, 2009 karya - karya Jaja Jeng 2 CoMMEnT
artikel satu: Peminat fanatik vs bdk di atas xsayang mulut.
artikel dua: Chin Peng return wannabe
ke dua-dua artikel itu adalah daripada akhbar berita harian...itu sajalah berita yang menarik minat aku pada hari tersebut..saje aku snap untuk membuktikan aku ni bace paper, walaupun kadang2...bukannye ape,rase rugi plak kalo nk kuarkan duit untuk beli paper...itu kes time di kolej la, kalo di rumah bgn tido je dah ade paper,so aku menjadi sahabat baik paper ketika di rumah!.. pasal artikel yang nmbor satu tu, aku xnk komen byk..takut2 aku lak yang berjahit kat kepala...ha3~...sebagai peringatan bg mereka yang xde astro kat umah dan mahu tgk bola di luar, jage tingkah2 laku anda supaya tidak menyakiti pihak lwn..kalo tidak...renung gambar satu di atas...(aku xsanggup)....kerana mulut badan binasa beb!..sendri mau igt la...lebih2 lg kalo M.United yng main, mmg penyokong dorang ramai gile,xtau nape,tpi mmg ramai nk mmpos..so,korang yang xmenyokong M.United wat ilek sudahla yup!....GO CHELSEA!!!!!!!..=P..
artikel nmbor 2 plak adalah pasal Chin Peng....aku rase yang pernah dgr je name mamat ni time aku sekolah menegah dulu....Chin Peng tu sape?.....???????

anda rasa? 

..[..dia ni sape plak?..]..

YUNA? oi jeff,yang ni lg cun kot ~LOLx~

anda rasa? 

..[she is the girL..]..

May 22, 2009 Friday, May 22, 2009 karya - karya Jaja Jeng 4 CoMMEnT
YUNA gambar di atas adalah seorang gadis bernama YUNA boleh di katakan sebagai salah satu permata peminat bg peminat muzik indie zaman sekarang ni gambar itu aku perolehi selepas 2 minit men google dengan setting "only pages from Malaysia" dia amat berbakat bg aku sejam yang lalu aku telah mendengar lagu nye kalo xsalah lagunye bertajuk "dan sebenarnye" boleh la layan jgk di kala aku keseorangan di dalam bilik nih sebelum ini aku hanye mendengar rakan2 menyebut name beliau tetapi sekali pun xterlintas di benak minda untuk aku nk mncube mengambil tahu pasal perempuan melayu bertudung ini ucapan Selamat Maju Jaya agak sesuai bg si pemilik suara "pelik" ni dia bermula dgn baik dalam industri muzik agak jauh lg perjalanan nye kot tgk la tahun depan ape jdi nasihat aku "jgn ko masuk majalah MANGGA sudah Yuna, ko kne amik gambar tepi swimming pool, ala2 seksi n seksa sket, and the ade mamat and datok2 kaye nk kawin ngan ko, gosip2 sket, pastu ko masuk MELODI and then kerjaye ko hancur" semoga berjaye!!!!!

anda rasa? 

..[..doakan aku..]..

May 10, 2009 Sunday, May 10, 2009 karya - karya Jaja Jeng 3 CoMMEnT
sesungguhnye cuak melanda diri di kala ade lg 2 jam aku nk present final year project aku ni stahun suda aku wat benda alah ni tpi aku pun xtau ape yg aku wat kalo boleh aku nk beli nasi ayam bg panel sambil2 aku present dorang bleh makan..bukan rasuah, tetapi insentif "doakan aku moga berjaya menghadapi nye" AMIN

anda rasa? 

...[..padan muke aku..]..

Sunday, May 10, 2009 karya - karya Jaja Jeng 0 CoMMEnT
minggu2 yang lain drpda yang lain mggu ni shje malang menimpa aku xberhenti henti climax nye aku hampir kehilangan my very precious friend kerana kebodohan dri sendri untuk tidak mampu menerime hakikat yang nyata di depan mate akibatnye jiwe kosong, stress kadang2 bile bersendrian nk isap rokok pun xde 'mud' (kesan yg positive) apa yang di dambakan sebelum ini terpeleot di penghujung jalan,SALAH! i dun even start yet PADAN MUKE! think before u make sumtin jgn fikir pakai lutut john sesalan xkemana nasi dah jdi bubur bubur plak dah rosak xbleh di makan di makan sakit, disimpan busuk di luah mati mak,di telan mati bapak terlekat kat mulut nk bernafas susah nk gosok gigi pun susah nk bercakap tersembur kluar ape pun xbleh buat bercakap gune hati mati bercakap gune tangan bangang bercakap gune kaki mati bercakap gune minda xkemana bercakap gune idung resdung bercakap gune sms stress cane la? pliz help me my dear fren wat shud i do to then? rate2 kawan2 yang lain menyebut "padan muke ko ja" arini saje dah 12 kali aku di dikatekan sebegitu rupe aku redha shje salah aku aku terime dgn ati yang rela aku terime tanpa air mata aku terime tanpa berkate ape-ape aku terime seadanye bodohnye aku berlaku begitu bodohnye aku mengharap sesuatu dan bodoh aku memang begitu ha3~.. if 'u' read this forgive me my dear precious friend i didnt mean that jz a stupid side of me u didnt realize yet until now yeah! im totally blank out rite now damn it tomorrow got presentation FYP so nervous but hell, i dun care too much about it thre is no part of my mind to think abt fyp rite its full of fool thing adeh i will do wat ever its takes to make thing better again jz like 7 year ago this is my promise to my precious friend out there just wait and see see if u want and wait if u can . . . . . my dear great frens just for 'U'

anda rasa? 

...[....tribute to Q...]...

May 9, 2009 Saturday, May 09, 2009 karya - karya Jaja Jeng 0 CoMMEnT
'Q' ..sori for wat i've done....surely u did read the post rite..i ve deleted olready..huhu.. never do that again...i promise... jz a lil bit terkilan.. im wishing you hepi always.. like the old days.. may god bless you... and sory again.. sory3~.. i dun what to say anymore.. huhu... jz put that blame on me.. tu Akon kate.. ha3~... and sori lg skali.. ..=D.. im dead... end of the world.. the earth stood still? no more its going up side down oledy... lastly... hepi mother day!..hehe.. js kdding.. bye3.. and assalamualaikum..

anda rasa? 

...[..beze Siti dgn Beruk..]..

May 2, 2009 Saturday, May 02, 2009 karya - karya Jaja Jeng 0 CoMMEnT
ape kah perbezaan siti dgn beruk??????? byk perbezaan nye....
fikir2 kan la...muhasabah dri anda sekalian..Generally bukan mahu di hati menyamakan siti dgn beruk..Siti itu merujuk kepada manusia dan beruk di sisinye itu adalah merujuk kepada haiwan ataupun binatang...
baru2 ini aku terbaca pasal bapa yang merogol anaknye sendiri, kejam..dats f**king brutal...mende ini da lapuk sbenarnye...dri dulu lg aku dgr...selalu tajuk yang paling popular adalah "haruan makan anak"..(haruan mmg makan anak dia ke?)...5 tahun lepas dah kecoh...tpi kali ini saje je aku mengbangkitkan isu ini untuk same2 kite mengingati betape jahanamnye manusia yang di namekan 'haruan' ini kerana sggup 'makan' anaknye sendri...gile...nafsu setan..ha3..bangsat btol..
di Kota damansara baru2 ini, seorang lelaki berumur 20-30 an di pukul oleh orang ramai kerana cubaan merogol kanak2..damn!..berite baik nye ialah, dia telah di pukul sampai mati kat ctu jgk john..padan muke!...ha3..gile kejam orang kat damansara..=D..itu bru cubaan,belum lg rogol btol2...hahaha...
spesis2 begini lah yang taraf nye lebih rendah daripada beruk yg di dalam gambar...at lis beruk kat dalam gambar tu siti yang dokong..bertuah btol..Datuk K pun siti xdokong..(Datuk K dokong siti?)..wallahualam...

anda rasa? 

..[..tuhan sayangkan aku..]..

...DEMAM...itulah tajuk untuk mggu ini..minggu yang di kenali sebagai minggu exam..ketika itulah tuhan menduga aku yang lemah ini..(xde r lemah sgt pun,pancing je tu)...ape itu DEMAM?..
"a rise in the temperature of the body frequently a symptom of infection"
..obviously aku terkene jangkitan daripada orang berada di sekeliling aku...lalu telah menaikkan body temperature aku..dan aku demam...aish~....agak terbatas activity semasa demam... ..."bagus jugok deme kade2,ile sket doso tu"..itu mak aku yang kate..agak btol katenye..aku sayang dia... ..perkara yang menarik tentang orang yg deman adalah..secara tidak langsung mreka akan muahasabh dri secara tidak langsung...cube mengenang balik ape yang berlaku 2 atau 3 hari lepaas....hm... ade lg satu paper untuk aku juangkan bersana rakan kosmet aku....setelah 4 hari demam dan paper yang bertali arus hari2...sigh~..aku harap tiada paper yang kantoi sem ni.... p/s:.....SHE SUX!....

anda rasa? 

...[...bLues Again..]..

CONGRAT to the blues...kemenangan 2 berbalas 1 ke atas pasukan The Gunners...walaupun game sedikit lembap aku rase..tetapi, its a nice game to watch if BLues lead the game..hopefully this season Blues can grab all the trophies especilly in European and FA...wait n see ha...thats is..no time for blogg..bz dgn study WEAK ni..mggu depan exam..n exam is sux..

anda rasa? 

...[...bLue is the coLour..]..

"Liverpool came out strong on the second leg of quarter final champions league...but its end with 2 goal lack...good game by the way...hehe..i really hope chelsea can win this european title this season..."..-jaja-.. for liverpool fan..enough already with the madness in istanbul while their team baeting AC Milan, with superb 3 goal in 6 min!...is not gonna happen in stamford bridge..ha3..personally that time is very2 motivate all the fans and player itself..i feel too...but yeah, u know..once in a while you cannot hope that that madness will happened twice...but no one knows.. For all the EPL team fans..keep on supporting your team..n dun forget to support your local football scene....looking forwrd to see Mlaysia Team in World Cup.. p/s..tired oledy support other team in world cup..

anda rasa? 

..[..mari belajar vocab AMAREKA...]..

Vocabulary : Bokbong - spesis musang Ttuyup - pepatung Pok Kor - spesis mengkarung Ike Kkhonge - ikan cencaru Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik Saksoba - Absorber Supik Gelenyar/supik rhokrhak - plastik bag (yang nipis tu.) Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab "tuffah" = epal) mokte = rambutan kuk/kok = sekeh nenjja = tendang x cakno = x hirau nyaknyo = kesian bbaloh = kelahi/bergaduh Ggaduh = nak cepat (double `G' means sabdu)) debe = berani gilerr Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work) Tohok = buang rhukah = panjat Ghohok = susah, payah hungga = lari (bkn hungga bungga ekk) cuwoh = curah getek/etek = juga tepoh = langgar tubik = keluar SIAK DUK GGOBAR = Jangan risau.. Don't worry, be happy!!! IDAK KO = cuma WAK GGOGHI = starting membuat sesuatu perkare.. enjoy~!.... p/s:jika ade masalah dgn pronounciation contact aku...ha~...

anda rasa? 

...[...feeling lose a.k.a LOSER..]..

have u ever lose your belonging? wallet?your money?... lose your heart to some one?....or maybe u lose sometin that might be your? or lose some one u love?.... hmm...me not really...but feeling kind of rite now.. dun noe why....maybe..nope!... what do u feel when u lose somebody?... is it hurt?....is it hurt enough to make u 'jeng' all the time..?.. i've been through this f-word feeling rite now...and jz wondering..how loser i am...siigh~.. its not supposed to be like this.. help me!... F%^k!....terlalu byk dugaan untuk di hadapi wat mase sekarang..n dtng lg beberape masalah yang tidak berkait pun dengan CGPA aku...oh god!..help me, ur humble servant...what shud i do?show me the rite way... xhabis2 masalah mendatang..orang kate masalah mematang kan kite...tetapi,bagaimanakah kirenye jika masalah itu tidak sempat mmbuatkan kite matang?....lose again..lose against everything u had..damn!..

anda rasa? 

..[..muhasabah diri..]..

assalamualaikum bg yang iye, salam sejahtera bg yang tidak....hajime mashte bg yang peranakan Jepun..anneyong-haseyo bg yang Korea, utara ataupun selatan...bgi yang AMAREKA, elo boh,wat nate apo tuh....walau ape pun anda...tetap lah menjdi anda di mane jua anda berada...jdilah dri sendri..jgn hipokrit...hipokrit tdak akan di terime pakai oleh msyarakat sekeliling anda, walaupun anda sememangnye hipokrit, jgn cube menonjolkannye pada public...kadang kala anda harus bersikap lebih 'plastik' di dalam masyarakat untuk menjage, mem'protect' status ataupun standard ataupun ape2 kepentingan di dlm sekolompok manusia yang bertamadun.....begitulah rutin harian insan biase..."nk terime atau tidak bolos saje dinding itu",itu kate zizan dlm rancangan nye...aku kate..aku xkan kate!.. entry kali ini adalah berkenaan dgn masalah yang di alami oleh remaje yang xde awek mcm aku..ha2..yang ade awek pun same dgn je pun..malah yang dah kawin pun same jugak..yang kawin dua, apatah lg...kaum hawa?dah same naik dah skng..artis?lebih teruk lg...jikalau tiada golongan ini, maka cikgu disiplin kat sekolah akan xde keje...atlis bleh men kejar2 ngan student.... tahun ini 2009!...sudah 7 tahun rupenyer...sudah 7 kali belanjawan, sudah 7 kali berpuasa di bulan ramadhan...af pun dah 7 kali kot...7 kali sambut krimas...7 kali chinese new year dan 7 tahun juge perjalanan aku mengejar sebuah cinta yang abadi tidak kesampaian..ha3..yg last tu tpu jeh!..=P..kerajaan menaikkan harge rokok setiap tahun rasenye..mereka beranggapan golongan perokok adalah golongan yang kaye.."mmpu beli satu semesta",itu kate Too Phat...dlm tempoh tujuh tahun dah byk kali cubaan satu, dua , tiga untuk mengurangkan jumlah pengambilan nikotin yang di ambil sehari-harian...tpi xberjaye...semakin parah...setakat menanam tebu di pinggir bibir je la...cube google cane nk stop smoking...bermacam2 care yang ade...satu pun xmnrrik bg aku..aku lebih tertarik untuk men google mende lain...contoh nye mencri edu jurnal dan etc..kenaikan harge rokok agak mmberi impak kepada perokok...tpi masih gak..wat derk je..kongo je.. 7 tahun!!!!..kalo aku da kawin..aku rse anak aku yang paling sulong sudah berumur 5 tahun...haha...kalo anak aku lelaki,"abah, aiman nk basikal, nti abah belikan basikal ye,kawan aiman sume dah ade".....itulah di namekan imaginasi..ape barang basikal..."nah abah bg gitar fender nih, jdi cam Steve Vai, jdi cam dia, pro gitar solo"..aku sure dia xkisah..kalo yang perempuan,"mama, along nk beli barang make up,nk comey mcm mama..abah kate mama comey,sebab tu dia kawin nga mama"..ape barang beli make-up.."nah mama belikan along raket squash, jadi cam Datuk Nicol David,dia player squash top dunia...FYI,mama jual mhal dulu, abah ko tu yang tergile2 kan mama..padan muke die..tpi las2 mama sayang dia jgk..".....tpi apakan daye..7thun penuh dgn gelumangan nikotin dan tar shje... aku rase sudah tibe masenye untuk sedikit serius untuk merealisasikan harapan aku ini...kepada kawan2 seangkatan dgn aku..jomla kite brhenti ramai2...kite boikot produk tembakau..biarlah lembage tembaku malaysia bankrap je trus..kepada yang sudah berjaye, berkongsilah tips dgn rakan anda...xpun tulis buku pasal pengalaman anda menjauhi produk tembakau ini..kalo laris dapat royalti, dapat duit..perghhh!...duit tu... aku ade seornag kawan ataupun teman di cni yang berjaye mengatasi ketagihan itu..tahniah kepada yang terlibat...aku percaye 50 % dripada usahanye itu adlah keazaman dri sendri..yang selebihnye adalah dri keyakinan yang di berikan oleh orng yg rapat dgnnye...tahniah kepada orang2 yang terlibt..anda sume adalah hero...kredit kepada mereka.... persolannye di mnakah aku hendak mencri 50 lg tu?... aku xksh... wat ilek je... ilek lg... ilek2... ilek punye ilek.. dah 7 tahun...sesalan mule terase..."sesalanku"..ezlyn slalu berkate begitu.. "SPERMA perokok x subur!!!!!"...tepat ke dahi nmpknye kate2 itu,"headshot!"..... mne aku nk cari baje?!!!... walau ape pun....niat itu masih ade...kate orng,pasang niat itu sudah cukup baik... dah dpt pahale..cume mnunggu perlaksanaan shje..doa2kan la wahai teman2ku...=D... p/s : better late than never!!!!!!...chow...

anda rasa? 

...[..her-story..]...

she's wearing her favourite orange long sleeve t-shirt tonite.a gift from her ex, "i love you" he use to told her that...the i love u thing is so cheap when the relationship is about to start, of course... and for 3 years, that 3 word adorne her every single day. why would he lie, he love her so dearly... neither place nor time can ever change that. she was wrong....'i love you very much dear!'...but still...poor her... they are going out tonite, with her best friend and a short-term relationship friend.she let out a little gigles when thinking about tonite, they have been known each other for almost several years now, but they rarely speak to each other, she wonder how his voice would sound like.... he look a decent person, based on her observation.A kind and soft-spoken person from what her friend had told her...(yeah!that guy really a descent person!!...i knew him oredy lol..=P) she hardly say a word during dinner, too shy maybe.the first impression are crucial, she knows that. and if he give her a chance, she would show him that she are perfect for him. she had bottle her feelling too long.she had plan up sort of conversation with him but now... her mind are blank..speechless!everything she plan jz go away..no sign..oh no!.. out of the blue, her best friend pinch her and she scream 'ouch!'..ahhh..the atmosphere truoble her a bit...wake her up from dreaming in the middle of dinner!..Wat the heck..tgh dinner pun bleh tdo gak ke.. he look at her and she look back... their eyes met for the first time... a sudenly blood rush to her head... her cheek blushing.she look down.her cheek are red spontanoesly...Adrenalin!........"hahahahaha....".. her friend laugh... and she didnt think the situation are funny enough to make her to join the laughter, some said its best medicine...its hurt!.. she look back at him, he smile with such charming and kind eyes...she shocked+freeze..=P '....am i falling in love again?the broken heart whispered....'..after everything that happen recent, she cant afford to have somebody in her heart anymore...the wound still mark...the sadness still surrounded her...her X still..arghh!!!...enough abt the word X..damn X..X only an algebraic term..she whispered... 'hee..'..a fake, sweet little smile, from her lip......and from her eyes that never lie,force to make her look happy!.... a smile that will end everything happen that nite... a smile that she wouldnt forget for her entire life. a smile of frustration and devastating.... a smile that deserve a second chance.... a smile that only concern about the X-word!!!!... she admit it....=D... p/s....ini hanyalah imaginasi penulis!!!!jgn cube jadikannye sebagai isu berbangkit dalam 'mesyuarat community'....ha3~... ..hanye untuk mengisi post kat dlm blog ni...setelah sekian lame mmbisu tanpa berite di sebabkan tenet xpat kat bilik aku..so agak susah untuk aku berblog untuk sementara waktu ini..cume ketike idea diseru ke dlm otak pemikiran aku...note pad mmenjadi pilihan utama.. cerite diatas adalah rekaan semata-mata..hasil kerjasame aku dan ridha...seorang kawan yang agak istimewa, berasal dari Sarawak!...istimewa nye mmber aku ini, terletak kepada dirinye sendiri.. ...persahabatan yang aku harapkan akan kekal abadi sehingga selama-lamenye, tajuk yang same untuk kawan2 ku yang lain, yang misteri ataupun tidak misteri, sumenye same.... ....jz imagine ur life without friends...ko akan jadi cam apek kat umah aku dulu, nk g mndi pun kunci pintu bilik,pdahal xde orang yg mmpu hibernate dlm bilik dia selama 1 minit pun..cane tu?..xcaye kat housemate nye pasal?or xde kawan kat dlm apartment aku ni?..punye la aku ini seorang yang peramah..berkwnla dgn aku..aku xracist!..aku universal...aku global malah glokal...aku berkawan,walaupun xsekepale tungjang ideologi nye...aku xkisah..bahkan seluruh dunia tahu aiman juga mengambil pendirian yang same mcm aku..aiman yang meniru aku, cume dia yg lebih dulu muncul di media cetak mahupun elektronik...kredit juge berhak di berikan kepada aku..royalti patut di bahagi same rate...Equal!..itulah yang sebaik nye...aku yakin itu sume aiman wat derk je...haha..sori adik aiman!!!..=D.. tertanye-tanye bilakah tenet ni nk ok..hampeh btol la..rugi aku beli account rapidshare, kalo dah tenet xde!!..sigh~.. exam Design will pass with flying colour for sure!..huhu..

anda rasa? 

...[...tribute to the girl i see in my dream last nite...]..

...swit dream last nite...hahaha..hope u all also does have one...same person i thought...i don think she really exist...yeah!..she exist...only my existence is quite a bit of question..is she knew im exist?..no? or yes?.. ..she beauty from my deep2 eyes..lol..how can i say that..its too jiwang already as a post in this blog...well..."cut it out ja"..my friend said..ok2... ..an italian once said that "beauty being defined as a summation of the parts, working together in such a way, that nothing to be added, taken away or altered...your beatifull".. ..sound too technical...bcos i olready change the phrase 'a lot'..so its sound not too lemah gemalai la.. thats it.......

anda rasa? 

..yet to be told...

Friday, February 20, 2009 karya - karya Jaja Jeng 7 CoMMEnT

..he wants to love but his heart turned cold from those old stories yet to be told and solve. he never told a soul about his past, maybe it should stay that way, the less the better. Too much cruelty, he buried everything deep inside knowing that no one could really understand what he has gone through. A real life of ‘frog-who-want-to-be-a-prince-charming’….

..Stories, whatever it’s about, bring a deep curiosity in our heart and we can’t stop reading until the entire puzzles are solved and the trivial question that seems so foolish is answered, and of course, when the sad prologue becomes the happiest ending. So let me warn u, there is no happy ending here. The only left is nothing to be left for someone like him..

..It all begun with a crack in his heart… by a soft smile from a woman across the hall. Gentle piano touch on ‘Beethoven’s Love Story’ filling the atmosphere, illuminating the heart of everyone in the party, his too. Then the smile grew wider, as the women come closer, he though he must be dreaming. Deep down his heart, he honestly confess that he had fall in love, but with who? The shinning Cinderella getting closer....

..A tear on his face… he doesn't realize the tears has run down, pity him. His thumb, smudge the first tear but her touch make the sadness even worse.

..A scar on his wrist…

..A moment in time that he can’t replace…

..A place to forget…Just another thing to regret…

..he gonna smile like nothing's wrong, talk like everything's perfect, act like it's just a dream, and pretend she's not hurting me….

p/s : kredit goes to me and ridha......sigh~..

anda rasa? 

..tipikal kelantanese...

Friday, February 20, 2009 karya - karya Jaja Jeng 2 CoMMEnT
...sambut salam kepada yang muslim, selamat sejahtera kpda yang bukan, konbanwa' kepada orang Jepun...yang telah tersedia maklum, aku berasal dri RedLand Kelantan, negeri yang aku banggakan kerana pasukan bola sepak nye sudah mmpu bersaing dlm liga super pada musim ini..yang baru2 ini mengalahkan pasukan bola sepak Pahang 5- 1 di gelanggang lawan..prestasi yang boleh di banggakan... ..post kali ini bukanlah untuk menyuburkan kembali semangat perkauman, TIDAK SAMA SEKALI..cume hari2 yang aku lalui 2 minggu kebelakangan ini terlalu tipikal untuk aku terime...terdengar suara2 sumbang melayu minimal mengata dari belakang,melayu yang merosakkan bangsa sendiri dan tanpa disedari mereka menunjukkan mereka itu harus di beri 'jari tengah'...bodoh!berani kate kat depan la..yang paling ati panas adalah mereka yang di maksudkan itu adalah warga hawa yang konon nye adab santun sudah menjadi rutin dlm kehidupan seharian..ceh!.. ...kebenaran nye adalah...apabila aku berkomunikasi, bhase yang di gunakan mengikut kesesuaian...kalo dgn orang senegeri, loghat kami adalah medium nye..kalo dgn orang bkn senegeri, medium yang di gunakan mestilah sesuai agar komunikasi itu menjadi 2 hala..kalo satu hala orang xpggil komunikasi, orang panggil 'ko-sket-lg-dah-nk-mati' sebab ko ckp sorang2....nk dijadikan cerite:---ikuti perbualan tersebut...
aku : lambat siot ko datang, lelah aku tunggu sorang2.. kawan aku di sebelah kanan : ilek r bro, jap je pun aku lambat ni...bila nk start ni? aku : jap a..tggu si 'x' jap..dia pun lambat gak kot..ade keje katenye tdi.. setelah 2, 3 minit... aku : oloh nate ni..lambat ngat nok buleh ko nyapa cni.. kawan aku itu duduk di sebelah kiri : rilek boh..ado kijo meta satni..ho,derah la..ejah cepat sket..buleh kelik cepat.. kawan aku di sebelah kanan : ko mmg la slalu lambat nye..pape jeh la ko ni..aku gak yang kne ceramah sbelum ko dtng...damn!.. aku : jom2..kne wat cepat ni..
(suara2 sumbang dri arah belakang) : laaa..orng kelantan rupenye..igt oghe KL..(dgn nada xbrape sedap nk dgr....).. ..oleh kerana aku yang paling lantang bersembang tdi..oleh itu aku rse kenyataan yang agak xbrape manis itu di tujukan khas kepada aku' bkn name sebenar '... SEDIH!!!..ade lg manusia sebegini rupe..igtkan dah pupus... aku bkn tipikal kelantanese!..zaman nye telah lame berlalu..cume saki baki nye tetap ade..biasalh..air di cincang xkan putus!..btol ke tu peribahase aku?... ..bukan niat atau menghine saudara sendiri..tetapi untuk mengingati sesame sendri.. irama ketika ini...Azan maghrb berkumandang...gtg...=D... p/s : entri kali ini agak serius..ini sume gara2 aku xcukup mase wat test QC tdi, emosi xstabil tpi mkn makin berselera nmpaknye...=)..

anda rasa? 

....back on track...

sudah lama agaknyer, since i updated this blog..about two week..bkn nye tdak bermnt lg meng updated blog aku ni..but thre a lot of thing happen and commitment this past two week..shgga aku kne mengenepikan dahulu untuk mnulis ataupun menaip secara teknikal nye....after CNY, ther two incoming exam total out is 30%...byk tu...hope both paper make me proud enough..hahaha...
i have sumtin to share with you all.. jeng3~........... "mereka seorang engineer"
This is the final sem for those who in mechanical and manufacturing engineering sesi 04/05 in Unimas..This 4 years course almost about to end..only 3 month left...for those who not lucky enough will extend in order to grad with a better CGPA...hahah..me include!...LOL...for those who is able to grad on time..congratulation!...you r the best..=D....there is a fact!..out of 77, there is only 7 'flower' there..u know what the flower means?...ONLY 7 FEMALE STUDENT IN MY CLASS...sigh~...so little by little..so,the theory that stated, male student dah nk dekat pupus,tidak boleh di guna pakai dalam klas aku...maybe course yang lain bleh kot..aku tgk kawan drng pun sume pompuan..hahaha..lucky them..lucky ke?...nope!...they are not lucky enough to be lucky..apakah mksdnye tu...aku pn xsure.. all this sweet girl from east Malaysia i ges...from bintulu,from kuching,from sabah also..thre is one girl that had been mysterious for all of us since the very first year attend this class!...u know who?...damn,im not giving out the answer..think of urself..lol...this is:
lala lela didi angel wawa ct delia
nice to meet all of you here...you make our class shining brightly as the sunshine arise from the east every morning,every day for last 4 years!..hahaha..you all shud take that as a compliment...=D.. To lala - nice girl from bintulu...she in my memory in static class..hahaha.. To lela - from bintulu also, she nice..in 4 years im only talk to her several time.. To Didi - nya tok orng kuching,taman sukma kot.aku xsure gak...hepi go lucky i think..not available anymore..=D.. To angel - my friend said she look very beatiful at FK dinner 'once in the blue moon' at crown plaza hotel..i think so..hahah.. To ct - i never talk to her i think..maybe we shud have a little convrsation later or just say 'hi' once we meet each other somewhere... To delia - sabahan..promp queen with nice royal yellow blouse at FK dinner at crown plaza..she also not available anymore guys!..=D To wawa - iban girl...nice also...thank to her cause to put my link in her favourite section..kredit to her...
"they all future engineer"
hehehe...itulah a litle bit prescription about them...even my communication with my opposite gender are too bad..but still i want to get along with you all...=D...i have one more person to share with u all..but i think maybe next time...because she is too far away from here...i wish her alwiz in pink or yellow or white of health... i got a bad fever today..sory Ir Dr Andrew, dont manage to go to your class today..also En aidil,sory for not be able to enter your dynamic class...time to take a meds...panadol all the way..damn!panadol suck... back on track tomorrow..insyallah!..

anda rasa? 

bersuka ria bersama kawan2.

Photobucket pic 1: emo xtentu pasal..hahaha.. Photobucket pic 2: Vokalis wannabe... Photobucket pic 3: Snap by Iwan.. tepat jam 9.25 kitorang melangkah ke studio..(sepatutnye pkol 9 lgi..kami orang MELAYU!!)..hahaha..setelah lame tidak menjamm kan dri sendri, akhirnye dgn tekad nye semalam kitrng pergi gak.... walaupun suara aku agak sumbang tpi sumbangan aku itu menghidupkan lagu itu..drpda xde yang nyanyi bgs aku nyanyi...sekarang ini tekak aku masih sakit bahana lagu broken wing by alter bridge yang tinggi nk mmpos...dah la aku semput...padan muke ko sape soh merokok..damn!..lastly,kepada perokok renung2kan lah gambar di bawah ini Photobucket pic 4: seni dalam rokok!..sigh...

anda rasa? 

..apa itu Zionis..

...dulu2,aku ingat Zionis ini adalah yahudi, dan yahudi adalah jews dan jews di benci oleh En.Adolf Hitler....itu dulu....sedetik aku menyokong En.Adolf dan sempat aku mengidola kan nye kejap..sigh~..kecik2 dulu,mne tau pape...tetapi sekarang ini aku rase aku hendak menyokong En. Adolf versi yang ke dua..adalah kah lagi En,Adolf yang ke dua?mesti ade, cume mase yang akan menentukan dan semestinye modus operandi nue tottaly out with recent En.Adolf...hahaha.. aku nk cite sket pasal Yahudi yang korang patut tahu...Their religious isJudaism..Ustaz mereka called Rabbai..Kitab konon2 nye is Torah..Masjid or kuil mereka is Synagogue... orite...Zionis?dari tingkatan satu or dua lg aku dgr perkataan ini...ketika itu w=kawan2 ku memperjuangkan ideologi musik masing dan bergiat aktif dalam aRena 'ZINE'-->...bacenyer zainnn~..sebenarnye Zionis adalah satu pandangan politik yang didalangi oleh anasir2 yang berada di serata dunia..yang paling besar korang pn tau sume...FYI,pengasas Zionis adalah orang Israel sendri dan tahukah anda bhwa tidak sume orang yahudi yang menyokong pandanagn politik ini..Di Israel sendiri, ade kumpulan penganut agama Judaism yang menolk secara terang2 pandangan politk ini..mereka menyatakan bhwa ideologi ini mmbawa porak peranda kepada manusia sejagatdan semestinya kesengsaraan kepada warga Palestin!pandai pun...(ada jugak orng Israel yang baik ye, dan pandai)...malah anak2 muda Israel tidak mahu mengangkat senjata membunuh warga Palestine akan di penjara begitu sje dab ade yang lari meninggalkan negara mereka itu..negara ke?tempat mereka tggl kot..negara xsesuai.. kesimpulan nye Zionis ini adalah sebuah pertubuhan yang rasis la...so,ape2 yang bersifat rasis, individu tersebut adalah "Zionis"...aku ade satu situasi,soalan nyer ialah Zionis kah situasi di bawah? " Orang Melayu keluar berdemo kerana tanah rakyat Palestine di rampas tetapi mereka tidak pula bersuara apabila tanah-tanah Orang Penan di rampas. Atau tanah adat di Serawak satu demi satu dirampas oleh pemodal antarabangsa. " kredit tu tukartiub.blogspot.com same2 la kite fikirkan...kite hanye mmpu nmpak kuman si seberang benua di sana tpi terpijak gajah kita xnmpk..."lu pikir la sendri"...hahaha..kredit tu nabil raja lawak musim ke-2... lagu ketika ini....ALter bridge 'shed my skin'.. mood..kerinduan...uwa2~...=D...

anda rasa?