besok aku nk balik umah..akhirnyer!!!!..maybe this is the last post for this year..hahaha..kalo aku kat umah,mknenye byk mende lain nk kne buat,trmasuklah mlepak bersama teman2 lame yg sudah lame tidak berjmpe...rindu sudah mmbuak2 di dlm jiwa..biasala,jiwa ank2 muda...haha...teman2 ku,bersabar la...akan ade pluang untuk kite bersama nti...jika tiada aral mlintang sampai la aku di rumah awal december nti.... jrney for tommrow beribu2 kilometernye...nsb baik ade 'belon' (orng swk panggil kapal terbang)..2 jam aku djangka tibe di Low Cost Carrrier Terminal...canggih nye teknologi,beribu kilometer,almost 2 hour dah pn sampai...Terima kasih adik beradik Wright!!!!!...walapun aku rse ade keganggu gugatan atas usaha murni mereka itu... last week is the best week after my examnation week....aku berpluang meluangkan sdikit mase dgn seseorang yg telah lame aku ntikan....sound great ha!!?..at list rutin aku berubah se ketika...wlapun untuk seketika,but it worth to remember until my end..kepada si dia..trime kasih kerana sudi..terime kasih untuk segala2 galanye.hope you alwiz in a pink of health...Amin! that all for now i think...get to go... goodnite for her!!! lagu........alter bridge--broken wing tema.....packing

anda rasa? 

..24's for 9.40..?

...harga mnyk dah trn 2 or 3 hari lepas..aku pn xsure, but mmg trun pn..tpi harga PallMall and Perillys plak yg naik?...itupun aku tau dri seorng penggemar jenama rokok tersebut..aku?tdk same skali..."wei ja,apehal harge rokok Perillys dah naik,smalam aku beli 7 lebih,skg dah 9.40..sial r petronas.."ianya berkate...aku pn xtau..tau2 je ko dah gtau aku..so..aku pn pegi la usha kat ptronas mlm tu..ade kertas putih bertulis "PENGUMUMAN"..besar lak tu...rupenyer itu notis pemberitahuan...nmpak sgt xbce notis..ilek je komplain pas tu...sengal!!!..tahniah kpada yang terlibat,krna itu mnmpakkan satu usaha untuk mngurangkan jmlah orng yg mati pucuk di malaysia..kepada perokok (dtujukan kpda dri sendri juge),igt2lah MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN!!!!... ..pernah suatu ketika dahulu,ade kawan2 yang bercadang nk stop this damn bad habit..as a result..."ape kite nk wat kalo xmerokok????"..ade orng kate ko bleh jogging ke,wat ape2 yg patut ke....so,the situation is..adakah lepas mkn kite mmpu berjoging???dan mmbuat perkara yang sepatut nye selain merokok??..damn!..jwpan nye ialah,cary on wit the cigarette until you die... mood-->soflan (bru pas bsuh baju).. lagu-->kambing tuhan-laid to rest..

anda rasa? 

ringan seperti kapas

relief.... exam pn da abis.. buku letok dalm stor... idup pn borin.. mmbr sume da balik... apa yang patut aku buat ??? any suggestion?

anda rasa? 

...::M.A.T.A::..

"oh~..aku tergoda,aku tergoda dan kecewa, dari kerana mata,yang mmpunyai kuasa" begitulah bait2 lirik lagu suatu ketika dahulu... aku prnh terlayan cerite nye,xsilap cerite itu pasal 'kabaret'.. di lakonkan oleh raja azura.. kenape aku mnulis pasal mata??...aku sendiri tdak tau...bgn je tdo,trus je login and mnulis.. agaknyer mungkin kerana peristiwa amoi yang cun mlntas hormat di depan aku dan rakan2.. sbelum peperiksaan bermula tdi...hahaha... tpi siapalah aku ini....hanye seorng lelalki yang base mass index nye melebihi perpuluhan 24 dri tahap obesiti.. hahaha.... mood...demam seleseme lagu...lagu deruan kipas yg mcm nk tercabut.. theme..stdi for last paper... so..i met her!!!!!..=D

anda rasa? 

..condition monitoring and maintenance..

..itulah name subjek yang akan aku hadapi final examnye pgi nti....mmg r bunyi nye agak menakutkan,tpi..aceli mmg xde penafian.MMg menakutkan......ape yang aku tau,sumenyer pasal absorber..vibration di ctu and di sini..dan mcm2 lg..pape pn wish aku gudluck...dgn mate merah nye aku ttp akn turun exm nti dgn jiwa yang lalok...assalamualaikum..salam subuh kpda sume... mood..lalok semacam..aku tringat kat mee goreng SEDAP lagu ketika ini...travis-hit me baby one more time.. mind...bile nk abs exam ni!!!!

anda rasa? 

...2 more to go..

...aku ade lg 2 paper yang berkemungkinan besar akan gagal...sigh.. ...doakan aku kawan menghadapi paper ini.. mood-->xbrape sihat,demam "rindu" lagu-->halim yazid..bangkit asal..

anda rasa? 

ethic no more

Tuesday, November 18, 2008 karya - karya Jaja Jeng 2 CoMMEnT

DAMN!!..there only word to describe exam aku pg tdi…kecewe,marah,ati panas,ngantok time exm,rase bersalah dan mcm2 lgi…muke2 yg cukup aku knal sejak azali lg terbayang satu persatu..”abis la,cane nk jwb soalan yg aku tau buat tpi….waaaa….DAMN!!! (lagi)….kawan2 sume ok je jwb,aku sorang je terkontang kanting,mcm lembu xtido 2 hari straight….FYI, subjek ini sgt senang bg yang suke menghafal…kalo x, xde r minah depan aku yang sempat aku usha dia punyer answer script,dapat jwb dgn ilek je….congrat kepada minah yang terbabit,secara langsung atau tidak..wlaupun perkenalan kite hanye berlaku selama 2 jam..tpi aku ingt ko nye answer tu…perghhh..penuh…nsb xmintak kertas extra…aku harap xripit paper yang senang ni….untuk kali yang kedua aku ter’****** up’ lg….

Lagu ketika ini….Bloodymary, a song called behind the tears..

anda rasa? 

:::aku nk kawin:::

..akhirnye, aku muncul dgn blog..hahaha..wlaupun xseberape,tpi ikhlas di hati hnye utk suke2 shja..di kala mase lapang (xde r lapng pn, mggu depan dah stat exm…sengal..)..pada suatu mlm,aku agak dlm pkol 12.20 mlm kot,time cuti…aku dgn beberape mmber ilek je layan shisha kat trengganu forest (redland)…persembangan kamiadalah berkisar ngan info2 teknologi mase kini,blog pn termasuk skali..n then ade la yg bertanye “ja, mu xse wat blog ko?”..respon aku adalah “eh?,aku dok reti nulih r boh,BM xbrapo nok lepah..” ade yang menyampuk tanpe segan silu..”ape barng tulih dlam BM,dalm b.i la bro”..agak hati panas juge dgr cdngan mmber aku tu….tpi,setelah sekian lame,akhirnye..hehehe…”bang, kire r brape ya ni, nk balik doh”..berakhirnye edisi lepak kami pada mlm itu,kerana subuh djangka akn menjelma dlam mase 20 minit lg….

…”AKU NK KAWIN!!!”..bunyi nye agak horny,sangap,gelojoh dan mcm2 lg la…ske ati la krng nk pk ape pun…yg pentng suatu hari nti sume orng akn bertmu jodoh dan kawin..in order to mnruskan warisan keluarga masing2, that is the only option u got..hahaha…sejak 2 menjak kakak kesayangan aku kawin,ade je mencelah..”ja, mung bilo plok?????”..agak bonus soalan itu aku rase,tpi xpe,niat mereka hanye untuk memancing sama ada aku masih single atau dabel…hahaha..aku fhm,itulah community namenye..=D..community yg mengambil berat sesama ahli d dlam cmmnity itu sendri!..kawin,subjektif agt la..tpi yg pasti aku akan kawin..kalo xde aral mlintang,kawin la aku..hahaha..ok…korang sume d jmput..!!!!!..=D…

lagu ketika ini…’Dear God’ by Avenged Sevenfold ft JaJa_maXos..

anda rasa? 

...im so f***ed up..

Monday, November 10, 2008 karya - karya Jaja Jeng 0 CoMMEnT
...bulan lepas..damn!byk gile kerja,anugerah than bernma tangan tdk cukup rasenye...ini,itu,begitu,begini..lelah aku mlyan karenah birokrat di tmpt aku dijangkakan mnjadi seorang jurutera berjaye selepas grad kelak...hope so,kalo x,mne orng nk kawin ngan aku..hahaha..semuanye bermula dgn projek2 yang aku xtau pn rasional nye ape...buat je la labu...btol ke x blakang kire..yg penting carry mark nk kne ade bro!... ..masuk bulan november,dah start exam...mak ai..cepat siot....dah la byk mende nk kne cover...satu sem,time study WEAK je bleh cover sume..prnh aku terfikir bagus aku blaja time study weak je,xpyh g kuliah..susah2 bgn pa g kuliah,last2 study weak gak aku blaja...now im so very ****ed up....damn...mls nyer~...dah r chelsea kalah ngan roma aritu..igauan masih terngiang di kpala otak ni ha..nasb menang ngan blckbrn..hahaha...go! Anelka!...ok..pg besok nk exm statix la plak..(subjek aku yg paling aku bangang nk mmpos)...jgn terkejut kalo ank aku nnti name nye mohd statix..itu menandakan bhawa bapaknye ingin menjauhi tulah gagal statix dtrunkan kpda anknye...hahaha..=D... lagu ketika ini.....Greenday-Waiting....

anda rasa?