..[..mari belajar vocab AMAREKA...]..

April 14, 2009 Tuesday, April 14, 2009 karya - karya Jaja Jeng
Vocabulary : Bokbong - spesis musang Ttuyup - pepatung Pok Kor - spesis mengkarung Ike Kkhonge - ikan cencaru Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik Saksoba - Absorber Supik Gelenyar/supik rhokrhak - plastik bag (yang nipis tu.) Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab "tuffah" = epal) mokte = rambutan kuk/kok = sekeh nenjja = tendang x cakno = x hirau nyaknyo = kesian bbaloh = kelahi/bergaduh Ggaduh = nak cepat (double `G' means sabdu)) debe = berani gilerr Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work) Tohok = buang rhukah = panjat Ghohok = susah, payah hungga = lari (bkn hungga bungga ekk) cuwoh = curah getek/etek = juga tepoh = langgar tubik = keluar SIAK DUK GGOBAR = Jangan risau.. Don't worry, be happy!!! IDAK KO = cuma WAK GGOGHI = starting membuat sesuatu perkare.. enjoy~!.... p/s:jika ade masalah dgn pronounciation contact aku...ha~...

anda rasa? 

9 Response to "..[..mari belajar vocab AMAREKA...].."

  1. jeffry azizi jaafar Says:

    mari belajar bahasa kelate bersama jaja.

  2. Jaja Says:

    mari2~...AMAREKA!!!!

  3. Ish Says:

    ni mesti dah siap fyp sbb free sgt

  4. faizal Says:

    hahahaha... kamus online yg sangat berguna.. nate berok... hahahahaha!!!

  5. .::aDa::. Says:

    hebat gle ko jaja.kagum3..teringat kat cikgu syah ms di dua damai.ko ingat??haha

  6. Jaja Says:

    @ish - pecah rahsia..haha..

    @faizal nizam - tu nme nye borin doh bro..sje je aku mengarut..ha3..

    @ada - ckgu syah?..2 damai tu aku igt..ckgu syah mne?..oh tidak...sape la gerangan nye itu?..

  7. moses Says:

    ang tertinggal "chekpik" (aku tak pasti ejaan sebenar)..ini Bahi yg ajar aku..

  8. Jaja Says:

    ..yang tu kne sensored la ses...melanggar etike kewartawanan aku..ha3~..

  9. Yonggu Says:

    JA, ada orang tanya aku..buah pelam apa lam loghat kelantan..huhuhuhu..terkena aku disitu..lalalala~~~ ada aku kesah..