[...1.19 a.m...]

August 4, 2009 Tuesday, August 04, 2009 karya - karya Jaja Jeng
dah bersawang agaknye blog aku ni...lama sudah tidak di update...bulan 7 sudah berlalu beberapa hari yang lepas...byk yang hendak di kongsi bersama tetapi sekarang ni aku pun dah lupe ape yang hendak dikongsi...sigh~...aku short term...short term memory crisis....memory disoriented agak nye...mmg byk la 'dis-dis' nye lg...display,disk,disorder,diskman,diskut (biskut sbenarnya),disco,disiplin and etc.!.. dah pkol 1.50 am... baru satu perenggan je aku tulis..adus... lemah.... 2 hari lepas akuade terbace satu blog... bercerita pasal hal2 asal usul orang melayu... agak menarik gak... bunyi lebih kurang begini la..
"ade orng kate Hang Tuah tu orang cine, same jgk dgn Hang Lekir, Hang Lekiu, Hang Kasturi dan Hang jebat" "sebab nye adalah Hang Li Po tu orng cine, so terus di conclde semua hang yang di atas adalah berasal dri China, so name sbenar Hang2 di atas adalah begini:- hang tuah = Han Too Ah hang jebat = han ree bat hang lekiu = Ang Lee kew hang kasturi = han ??? (aku pun xtau) hang lekir = ??? (pun aku xtau)" pikr skali btol gak aku dah fikir 2 kali rasenye cam xkne je kalo Tong Sampah? Tong Sam Fah? hmmmmm.. sume name tu aku bantai je.... aku xpeduli pun lantaklah China ke, India ke, kitekan satu Malaysia AKU ORANG MALAYSIA!!!!!.. TU YANG PALING PENTING


anda rasa? 

0 Response to "[...1.19 a.m...]"