apa yang tinggal?

Dari kiri: Cikgu Makky,hadi subadi,nazriq,hafizudin,amirul fahmi,syed,mahdzir,terk,(aku xcam),mat tek dan aku.
Sekeping gambar dari wall photos di facebook aku, terime kasih kepada saudara hafizudin yang mengetag aku...ketika ini aku dan kawan kawan berada di tingkatan 2..baru berumur 14 tahun..budak -budak hingusan..time ini ade lg perasaan homesick meninggalkan keluarga tercinta...aku selalu men"describe"kan zaman ini adalah zaman peparu aku masih lg berwarna asli..merah kot?..sekarang ini peparu masing2 masih dalam keadaan stabil tetapi sedikit kepudaran gara2 mengikut nafsu meniru gaya orang2 yang sebelum nya... Ini adalah kelab kembara, satu kelab yang agak terkenal dgn aktiviti lasak di sekolah tersebut...jika dahulu setiap hari rabu ataupun selasa tertgk pelajar memakai life jacket pada waktu selepas sesi persekolahan,tidak lain tidak bukan..itu adalah student kelab kembara...bersedia memenatkan diri berlari ke lata kulim, xpun menaiki bukit nasah di sebelah sekolah....ketika itu badan masih fit...jika sekarang..*sigh...di ulang sekali lg berlari dan menaiki bukit atau kelata bersama life jacket...ketika itu, turut saja ape kata cikgu...tidak ade perasaan ingin membantah, ingin memberi pendapat....yang ade hanye "ye cikgu"... Sekarang ini hanyalah tinggal kenangan sahaja...seronok juge mengenang kembali kenangan lame..ade yang sedih dan ade yang gembire...ade yang xmmberi ape2 makne...kepada Cikgu Makky (cikgu geografi ayng kerja byk gile..tiap2 minggu lukis peta), semoga cikgu sihat2 selalu dan murah rezeki hendaknye..dan kepada kawan2, di harapkan anda semua gembira dgn hidup masing2,kalo kawin ajak aku, insyallah selagi korang xbrade di amerika aku boleh datang tgk korang....bak kate pantun :
kalau ade sumur di ladang bolehlah hamba menumpang mandi jikalau ade umur yang panjang bolehlah kite berjumpa lagi


anda rasa? 

10 Response to "apa yang tinggal?"

  1. ainisz Says:

    gila lah retro.

  2. jeffry azizi jaafar Says:

    wey!! ni kenangan kt gerik dulu kan..haha..

    tempat plg best dlm idup walaupun gerik tuh loser skit dulu..

  3. Jaja Says:

    a'a..tempat paling loser dan best kat bukit nasah..shit al-maunah!!...hahaha...

  4. syada Says:

    the one yg ko tak cam tu ialah si amir taj..look closely at the rambut..amir taj je de rambut cenggitu.. :p

  5. Jaja Jeng Says:

    laaa...amir ke...xperasaan la aku..ok2...tq2~...

  6. dayat Says:

    cikgu matki yg suke bukit bukau mase ajar kontur geog. mcm bini die punye katanya.haha cbk..

  7. rifhan safwani Says:

    tbe2 terbuka blog nie.. n tgk gmbr 2..wani kenal ckgu makky 2.. huuu~~ mrsm gerik kn.. used to live there..

  8. Jaja Jeng Says:

    @dayat - hahah..cikgu makky mmg sengal habis..

    @rifhan syazwani - wani bdk mrsm gerik gak ke?huhuhu...

  9. Pitt Sensei... Says:

    cikgu makky kt mne skang???

  10. Jaja Jeng Says:

    pitt - aku pun xtau la kat ne dia skg...mybe masih ade lg kat sane kot..